Siirry suoraan sisältöön

Asenna Windows 10 ilmaiseksi

Windows 10 on nykyaikainen käyttöjärjestelmä, joka jokaisen Windowsia käyttävän kannattaa asentaa. Jos tietokoneelta löytyy vielä Windows 7 tai Windows 8.1, on aikaa päivittää se uudempaan käyttöjärjestelmään. Hyödynnä Windowsin käyttäjilleen tarjoamat tarjoukset ja asenna Windows 10 ilmaiseksi. Se onnistuu helposti, kun seuraat netistä löytyviä ohjeita. Käyttöjärjestelmä on maksullinen kaikille niille, joilla ei ole aikaisemmin ollut Windowsia tietokoneellaan. Käyttöjärjestelmän Home-version maksaa noin 120 euroa ja Pro-versio noin 170 euroa, mikäli käyttäjällä ei ole entuudestaan Windowsia.

Asenna Windows 10 ilmaiseksi helpoilla ohjeilla

Kun Windowsin päivittää suoraan netistä löytyvien ohjeiden avulla, ei tietokoneen käyttäjän tarvitse tehdä muuta kuin sallia uuden käyttöjärjestelmän asennus. Windows 10 free install -linkin voi löytää helposti netistä Microsoftin sivuilta.

Ensin uusi Windows 10 ladataan tietokoneelle, jonka jälkeen Windowsille annetaan lupa tehdä muutoksia tietokoneeseen. Käyttäjän tulee siis sallia se, että Windowsilla on pääsy tietokoneeseen ja sen eri ohjelmiin. Muuten käyttöjärjestelmän päivittäminen ei onnistu.

Lopuksi tietokone ilmoittaa, kun käyttöjärjestelmä on päivitetty. Päivittämisen jälkeen on hyvä sulkea mahdollisesti avoimena ollut nettiselain ja aukaista se uudelleen, jotta tietokonetta voi käyttää oikein ja hyödyntää uuden käyttöjärjestelmän tarjoamat hyödyt.

Ilmaisen version hyvät ja huonot puolet

Win 10 -käyttöjärjestelmään päivittäminen ilmaiseksi on tietenkin hyvä asia siitä syystä, että se on täysin ilmaista. Entuudestaan Windowsia käyttävät voivat siis säästä yli 100 euroa, kun heidän ei tarvitse ostaa käyttöjärjestelmää.

Windows 10 on ehdottomasti nykyaikainen käyttöjärjestelmä, joka tulisi löytyä kaikilta. Tässä uudessa käyttöjärjestelmässä ei ole oikeastaan ollenkaan huonoja puolia, vaan kaikki toimii, kuten pitääkin. Se on ottanut suuria harppauksia modernimpaan suuntaan, jos sitä verrataan Windows 7- tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmiin. Ne ovat jo auttamatta hieman vanhentuneita monilta ominaisuuksiltaan.

Asenna Windows 10 ilmaiseksi tietokoneen vaihdon yhteydessä

On hyvä ottaa huomioon, että sinun ei tarvitse välttämättä ostaa uutta käyttöjärjestelmää vaihtaessasi tietokonetta. Se kuitenkin riippuu siitä onko Windows 10 –lisenssisi OEM-lisenssi vai niin sanottu retail-lisenssi.

Edullisemmalla OEM-lisenssillä ei ole siirto-oikeutta. Sen avulla aktivoitua Windows-käyttöjärjestelmää voi käyttää ainoastaan yhdessä tietokoneessa. Huomioi, että OEM-versio ei myöskään salli tietokoneen emolevyn vaihtoa, joka kannattaa ottaa huomioon tulevaisuuden ja lisenssin oston kannalta. Muut laitteistopäivitykset OEM sen sijaan sallii.

Retail-version taas voi siirtää uuteen koneeseen, sillä se ei ole sidottu koneen kokoonpanoon toisin kuin OEM-versio.

Retail-lisenssi on usein vain noin parisenkymmentä euroa kalliimpi, joten sen hankkiminen kannattaa mikäli edessä on tulevaisuudessa tietokoneen vaihto. Näin et joudu ostamaan Windowsia uudestaan ja saat siis jatkaa sen käyttöä ilmaiseksi.

Kannattaa siis aina harkita jo käyttöjärjestelmää ostaessa tarvitseeko sitä tulevaisuudessa siirtää uuteen tietokoneeseen. Tämä voi säästää sinulta tulevaisuudessa yli 100 tai jopa useita satoja euroja.

Minulla on ongelmia asentamisessa

Mikäli sinulla on ongelmia asennuksen kanssa, kannattaa kurkata Microsoftin oman sivuston kattavat ohjeet.

Mikäli näyttöön esimerkiksi tulee virhesanoma samalla kun yrität asentaa päivitystä, kannattaa mennä Microsoftin Windows Update -virheiden korjaaminen –sivustolle, jossa on paljon ohjeita vikoihin liittyen.

Se onko maksutonta tukea saatavilla suoraan Microsoftilta riippuu Windows 10:n lisenssistä. OEM-lisenssiin ei kuulu tätä tukea, mutta Retail-versioon kuuluu. OEM-versiossa on kuitenkin saatavilla laitevalmistajan tuki.

Päivitysten asentaminen on kuitenkin yleensä hyvin yksinkertaista, sillä sinun ei tarvitse kuin sallia käyttöjärjestelmän asennus ja seurata koneen antamia helppoja ohjeita.

Asenna Windows 10 ilmaiseksi päivittämällä tietokoneesi

Windows 10:n voi saada ilmaiseksi niinkin yksinkertaisella tavalla kuin päivittämällä sen, mikäli koneessasi on jo Windows asennettuna. Se onnistuu helposti koneen asetusten kautta. Jo ennestään Windowsia käyttävät voivatkin säästä yli 100 euroa uuden lisenssin ostamiselta vain päivittämällä vanhansa. Päivitykset löydät oman laitteen asetuksista tai Microsoftin sivustolta.

Onko mahdollista asentaa käyttöjärjestelmä ostamatta sitä?

On mahdollista saada Windows 10 ilmaiseksi myös ostamatta sitä itse. Se onnistuu esimerkiksi ostamalla tietokoneen. Monissa uusissa tietokoneissa on tämä käyttöjärjestelmä valmiina. Tarkasta asia kuitenkin aina ennen tietokoneen ostoa.

Käyttöjärjestelmän lisensseistä OEM on yleisin niissä tietokoneissa, joissa Windows on esiasennettuna laitevalmistajan puolesta. Et siis voi siirtää käyttöjärjestelmää myöhemmin toiseen koneeseen.

On myös mahdollista, että vanhassakin koneessa on käyttöjärjestelmä valmiina, jos ostat tietokoneesi käytettynä. Tällöinkin saat sen käytännössä ilmaiseksi kaupan päällisenä tietokonekaupasta, ellei myyjä siitä erikseen vaadi lisämaksua.

Usein kysytyt kysymykset

OEM-lisenssillä toimivaa Windowsia voi käyttää vain yhdessä koneessa, eli et voi siirtää sitä uuteen tietokoneeseen. Retail-lisenssillä toimiva Windows 10 taas on mahdollista siirtää.

Windowsin päivitykset ja siirto toiselle koneelle eivät ole yleensä huijauksia. Mikäli kuitenkin löydät netistä käyttöjärjestelmän ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi, on se todennäköisesti piraatti.

Käyttöjärjestelmän kuluttajille sopiva versio maksaa yleensä noin 120-130 euroa, Pro-versio taas yleensä vajaat 200 euroa. Mikäli koneellasi on jo Windows, voit saada päivityksen ilmaiseksi.

Löydät päivitykset esimerkiksi oman laitteesi asetuksista tai kone voi tarjota niitä automaattisesti.