Siirry suoraan sisältöön

Asenna Windows 10 ilmaiseksi

Sisällysluettelo

Windows 10 on nykyaikainen käyttöjärjestelmä, joka jokaisen Windowsia käyttävän kannattaa asentaa. Jos tietokoneelta löytyy vielä Windows 7 tai Windows 8.1, on aikaa päivittää se uudempaan käyttöjärjestelmään. Hyödynnä Windowsin käyttäjilleen tarjoamat tarjoukset ja asenna Windows 10 ilmaiseksi. Se onnistuu helposti, kun seuraat netistä löytyviä ohjeita. Käyttöjärjestelmä on maksullinen kaikille niille, joilla ei ole aikaisemmin ollut Windowsia tietokoneellaan. Käyttöjärjestelmän Home-version maksaa noin 120 euroa ja Pro-versio noin 170 euroa, mikäli käyttäjällä ei ole entuudestaan Windowsia.

Asenna Windows 10 ilmaiseksi helpoilla ohjeilla

Kun Windowsin päivittää suoraan netistä löytyvien ohjeiden avulla, ei tietokoneen käyttäjän tarvitse tehdä muuta kuin sallia uuden käyttöjärjestelmän asennus. Windows 10 free install -linkin voi löytää helposti netistä Microsoftin sivuilta.

Ensin uusi Windows 10 ladataan tietokoneelle, jonka jälkeen Windowsille annetaan lupa tehdä muutoksia tietokoneeseen. Käyttäjän tulee siis sallia se, että Windowsilla on pääsy tietokoneeseen ja sen eri ohjelmiin. Muuten käyttöjärjestelmän päivittäminen ei onnistu.

Lopuksi tietokone ilmoittaa, kun käyttöjärjestelmä on päivitetty. Päivittämisen jälkeen on hyvä sulkea mahdollisesti avoimena ollut nettiselain ja aukaista se uudelleen, jotta tietokonetta voi käyttää oikein ja hyödyntää uuden käyttöjärjestelmän tarjoamat hyödyt.

Ilmaisen version hyvät ja huonot puolet

Win 10 -käyttöjärjestelmään päivittäminen ilmaiseksi on tietenkin hyvä asia siitä syystä, että se on täysin ilmaista. Entuudestaan Windowsia käyttävät voivat siis säästä yli 100 euroa, kun heidän ei tarvitse ostaa käyttöjärjestelmää.

Windows 10 on ehdottomasti nykyaikainen käyttöjärjestelmä, joka tulisi löytyä kaikilta. Tässä uudessa käyttöjärjestelmässä ei ole oikeastaan ollenkaan huonoja puolia, vaan kaikki toimii, kuten pitääkin. Se on ottanut suuria harppauksia modernimpaan suuntaan, jos sitä verrataan Windows 7- tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmiin. Ne ovat jo auttamatta hieman vanhentuneita monilta ominaisuuksiltaan.

Asenna Windows 10 ilmaiseksi tietokoneen vaihdon yhteydessä

On hyvä ottaa huomioon, että sinun ei tarvitse välttämättä ostaa uutta käyttöjärjestelmää vaihtaessasi tietokonetta. Se kuitenkin riippuu siitä onko Windows 10 –lisenssisi OEM-lisenssi vai niin sanottu retail-lisenssi.

Edullisemmalla OEM-lisenssillä ei ole siirto-oikeutta. Sen avulla aktivoitua Windows-käyttöjärjestelmää voi käyttää ainoastaan yhdessä tietokoneessa. Huomioi, että OEM-versio ei myöskään salli tietokoneen emolevyn vaihtoa, joka kannattaa ottaa huomioon tulevaisuuden ja lisenssin oston kannalta. Muut laitteistopäivitykset OEM sen sijaan sallii.

Retail-version taas voi siirtää uuteen koneeseen, sillä se ei ole sidottu koneen kokoonpanoon toisin kuin OEM-versio.

Retail-lisenssi on usein vain noin parisenkymmentä euroa kalliimpi, joten sen hankkiminen kannattaa mikäli edessä on tulevaisuudessa tietokoneen vaihto. Näin et joudu ostamaan Windowsia uudestaan ja saat siis jatkaa sen käyttöä ilmaiseksi.

Kannattaa siis aina harkita jo käyttöjärjestelmää ostaessa tarvitseeko sitä tulevaisuudessa siirtää uuteen tietokoneeseen. Tämä voi säästää sinulta tulevaisuudessa yli 100 tai jopa useita satoja euroja.

Minulla on ongelmia asentamisessa

Mikäli sinulla on ongelmia asennuksen kanssa, kannattaa kurkata Microsoftin oman sivuston kattavat ohjeet.

Mikäli näyttöön esimerkiksi tulee virhesanoma samalla kun yrität asentaa päivitystä, kannattaa mennä Microsoftin Windows Update -virheiden korjaaminen –sivustolle, jossa on paljon ohjeita vikoihin liittyen.

Se onko maksutonta tukea saatavilla suoraan Microsoftilta riippuu Windows 10:n lisenssistä. OEM-lisenssiin ei kuulu tätä tukea, mutta Retail-versioon kuuluu. OEM-versiossa on kuitenkin saatavilla laitevalmistajan tuki.

Päivitysten asentaminen on kuitenkin yleensä hyvin yksinkertaista, sillä sinun ei tarvitse kuin sallia käyttöjärjestelmän asennus ja seurata koneen antamia helppoja ohjeita.

Asenna Windows 10 ilmaiseksi päivittämällä tietokoneesi

Windows 10:n voi saada ilmaiseksi niinkin yksinkertaisella tavalla kuin päivittämällä sen, mikäli koneessasi on jo Windows asennettuna. Se onnistuu helposti koneen asetusten kautta. Jo ennestään Windowsia käyttävät voivatkin säästä yli 100 euroa uuden lisenssin ostamiselta vain päivittämällä vanhansa. Päivitykset löydät oman laitteen asetuksista tai Microsoftin sivustolta.

Onko mahdollista asentaa käyttöjärjestelmä ostamatta sitä?

On mahdollista saada Windows 10 ilmaiseksi myös ostamatta sitä itse. Se onnistuu esimerkiksi ostamalla tietokoneen. Monissa uusissa tietokoneissa on tämä käyttöjärjestelmä valmiina. Tarkasta asia kuitenkin aina ennen tietokoneen ostoa.

Käyttöjärjestelmän lisensseistä OEM on yleisin niissä tietokoneissa, joissa Windows on esiasennettuna laitevalmistajan puolesta. Et siis voi siirtää käyttöjärjestelmää myöhemmin toiseen koneeseen.

On myös mahdollista, että vanhassakin koneessa on käyttöjärjestelmä valmiina, jos ostat tietokoneesi käytettynä. Tällöinkin saat sen käytännössä ilmaiseksi kaupan päällisenä tietokonekaupasta, ellei myyjä siitä erikseen vaadi lisämaksua.

Vinkkejä siihen, miten asennat ilmaisen Windows 10:n helposti

Windows 10:n ilmaisen asennuksen ensimmäinen askel on varmistaa, että sinulla on laillinen versio: Windows 7, 8 tai 8.1. Microsoft tarjosi aikaisemmin ilmaisen päivityksen näille käyttöjärjestelmille, ja vaikka virallinen tarjous on päättynyt, monet käyttäjät ovat raportoineet, että ilmaispäivitys toimii edelleen. Tärkeää on, että käytössäsi on laillinen tuoteavain. Tämä tuoteavain on yleensä löydettävissä tietokoneesi alkuperäisissä asiakirjoissa tai laitteiston kyljessä olevasta tarrasta. Jos olet päivittänyt tietokoneesi aikaisemmin, tuoteavain saattaa olla tallennettu digitaalisesti Microsoft-tiliisi.

Kun olet varmistanut, että sinulla on voimassa oleva tuoteavain, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen: Windows 10:n lataamiseen. Microsoftin verkkosivuilta löydät Windows 10:n asennustyökalun, joka ohjaa sinut asennusprosessin läpi. Tämä työkalu auttaa sinua luomaan asennusmedian, kuten USB-tikun tai DVD:n, ja tarjoaa vaiheittaiset ohjeet päivitysprosessiin. On tärkeää, että valitset oikean version Windows 10:stä, joka vastaa aikaisempaa käyttöjärjestelmäversiotasi (esimerkiksi Home tai Professional).

Tärkeimmät asiat, kun päivität tietokoneesi ilmaiseksi

Kun päivität ilmaiseksi Windows 10:een, on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että tietokoneellasi on riittävästi tallennustilaa päivityksen suorittamiseksi. Windows 10 vaatii vähintään 32 Gt vapaata tilaa, mutta suurempi määrä vapaata tilaa on suositeltavaa, erityisesti, jos haluat sujuvaa toimintaa ja mahdollisuuden asentaa tulevia päivityksiä. Voit vapauttaa tilaa poistamalla tarpeettomat tiedostot ja ohjelmat, tai käyttämällä levyn puhdistustyökaluja.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että tietokoneesi täyttää Windows 10:n järjestelmävaatimukset. Nämä vaatimukset kattavat prosessorin nopeuden, muistin (RAM) määrän, kiintolevyn tilan ja grafiikkakortin. Varmistaaksesi, että päivitys sujuu ongelmitta, tarkista laitteistosi yhteensopivuus Microsoftin verkkosivuilta tai käytä Windowsin yhteensopivuuden tarkistustyökalua.

Onko mahdollista asentaa Windows 10 ilman ostamista?

Vaikka Microsoft ei enää aktiivisesti mainosta ilmaista päivitystä, monet käyttäjät ovat onnistuneesti päivittäneet Windows 10:een käyttämällä olemassa olevaa Windows 7 tai 8 tuoteavainta. Tämä menetelmä on osoittautunut tehokkaaksi monille, jotka haluavat siirtyä uudempaan käyttöjärjestelmään ilman lisäkustannuksia. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että vaikka tämä menetelmä voi teknisesti toimia, se saattaa olla ristiriidassa Microsoftin nykyisten käyttöehtojen kanssa.

Microsoftin alkuperäinen tarjous ilmaisesta päivityksestä oli voimassa vain rajoitetun ajan, ja sen päätyttyä yritys ei ole virallisesti vahvistanut ilmaispäivitysten jatkumista. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät, jotka päivittävät käyttäen vanhempaa tuoteavainta, saattavat tehdä niin ilman Microsoftin suoraa hyväksyntää. On mahdollista, että tulevaisuudessa Microsoft voi päättää puuttua tällaiseen toimintaan tai estää sen kokonaan.

Ajankohtaiset trendit Windows 10:n asentamisessa

Windows 10:n asennus ja päivitysprosessit ovat kokeneet huomattavia muutoksia vuosien varrella. Ne heijastelevat teknologian jatkuvaa kehitystä ja käyttäjien muuttuvia tarpeita. Merkittävä trendi tässä kehityksessä on ollut pilvipohjaisten asennusten ja päivitysten yleistyminen. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat nyt ladata ja asentaa Windows 10:n suoraan internetistä, mikä tekee prosessista nopeamman ja vaivattomamman verrattuna perinteisiin asennusmenetelmiin, kuten DVD-levyiltä tai USB-tikuilta asentamiseen.

Tämän lisäksi Microsoft on panostanut merkittävästi säännöllisten päivitysten ja turvapäivitysten tarjoamiseen Windows 10:lle. Nämä päivitykset paranna käyttäjäkokemusta, vaan ne myös varmistavat, että käyttöjärjestelmä pysyy suojattuna uusimpia tietoturvauhkia vastaan. Tämä jatkuva päivitysten tarjoaminen on tärkeä osa Microsoftin sitoutumista käyttäjiensä turvallisuuteen ja käyttökokemuksen parantamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

OEM-lisenssillä toimivaa Windowsia voi käyttää vain yhdessä koneessa, eli et voi siirtää sitä uuteen tietokoneeseen. Retail-lisenssillä toimiva Windows 10 taas on mahdollista siirtää.

Windowsin päivitykset ja siirto toiselle koneelle eivät ole yleensä huijauksia. Mikäli kuitenkin löydät netistä käyttöjärjestelmän ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi, on se todennäköisesti piraatti.

Käyttöjärjestelmän kuluttajille sopiva versio maksaa yleensä noin 120-130 euroa, Pro-versio taas yleensä vajaat 200 euroa. Mikäli koneellasi on jo Windows, voit saada päivityksen ilmaiseksi.

Löydät päivitykset esimerkiksi oman laitteesi asetuksista tai kone voi tarjota niitä automaattisesti.

Ilmainen asennus on mahdollista, jos sinulla on voimassa oleva Windows 7, 8 tai 8.1 -tuoteavain. Lataa Windows 10 asennustyökalu Microsoftin verkkosivuilta ja seuraa ohjeita. Syötä tuoteavain tarvittaessa asennuksen aikana.

Edut:

  1. Ei kustannuksia: ilmainen päivitys on taloudellisesti järkevä.

  2. Pääsy uusimpiin ominaisuuksiin: saat käyttöösi uusimmat turvapäivitykset ja ominaisuudet.

  3. Yhteensopivuus: parempi yhteensopivuus uudempien sovellusten ja ohjelmistojen kanssa.

Haitat:

  1. Tuki voi päättyä: Microsoft voi päättää lopettaa tuen vanhemmille käyttöjärjestelmille.

  2. Ei virallista tuotetukea: ilmaisversio voi rajoittaa pääsyä Microsoftin asiakastukeen.

  3. Lisenssiehdot: mahdolliset ristiriidat Microsoftin käyttöehtojen kanssa.

Kyllä, tämä on mahdollista, mutta se edellyttää voimassa olevaa tuoteavainta Windows 7, 8 tai 8.1 -versioille. Noudata Microsoftin päivitysehtoja ja varmista, että noudatat kaikkia lisenssiehtoja.