Windows 10 Pro

Windows 10 Pro sisältää enemmän ominaisuuksia kuin Home-käyttöoikeus ja näin se on myös hiukan kalliimpi. Kun miettii hankintaa, on hyvä selvittää ne ominaisuudet, joita ehdottomasti tarvitsee käyttäessään tuotetta. Pro on nimensä mukaisesti edistyneempi ja se on yleisempi yrityskäytössä kuin kotikäytössä. Siitä löytyy kaikki Home-lisenssin toiminnot, mutta myös runsaasti lisäominaisuuksia, jotka ovat tarpeellisia ainakin yrityskäytössä. Näistä voisi mainita toimialueeseen liittymisen sekä ryhmäkäytännöt, joilla voidaan hallita käyttöoikeuksia. Esimerkiksi sovelluksille voidaan jakaa käyttöoikeuksia käyttäjäryhmittäin. Tietojen suojausta voi vahventaa vielä kolmannen osapuolen ohjelmistoilla.

Windows 10 Pro download - latausohjeet

Ennen kuin Windows 10 Pro download on mahdollista, kannattaa tarkistaa täyttääkö oma tietokone järjestelmävaatimukset. Toinen asia, mikä pitää olla kunnossa, on käyttöoikeus asennusta varten. Sen jälkeen ohjelman voi asentaa seuraamalla ohjeita.

Asennuksen aikana tulee kysymyksiä, ja niihin on tarjolla valmiita vastauksia, joista toimenpiteet pitää valita. Siinä vaiheessa, kun asennus on alkanut, ei koneesta saa katkaista virtaa. Ohjelman asentamiseen kuluu aikaa ja se riippuu myös siitä, tekeekö asennusta päivityksenä vanhemmasta versiosta.

Uudelleenasennus on käytännöllinen toiminto, koska sen avulla voi suorittaa joko puhtaan asennuksen tai tehdä päivityksen, jolloin säilytetään henkilökohtaiset tiedot sekä Windowsin asetuksista suurin osa. Kaikki sovellukset tosin on asennettava uudelleen päivityksen jälkeen.

Miksi pro-versio on parempi?

Ehdottomasti yksi parhaimpia ominaisuuksia on BitLocker. Mikäli laite varastetaan tai se katoaa, tällä saa tehtyä lukituksen, jolloin tietoihin tai järjestelmään ei pääse kukaan käsiksi. Hyviä puolia ovat myös jo aiemmin mainitut ryhmätyökäytännöt.

Windows 10 on varsin toimiva kokonaisuus pienistä päivitysongelmista huolimatta. Microsoft on kuitenkin nopeasti hoitanut päivityksistä johtuvat ongelmat kuntoon. Järjestelmä on jakanut mielipiteitä siitä, miksi pitäisi päivittää Windows 7, koska se on toimiva ja vakaa käyttöjärjestelmä. Uusi järjestelmä on kuitenkin tätä päivää ja siinä on paljon uusia ominaisuuksia, joita ei enää ole saatavissa vanhoihin Microsoftin käyttöjärjestelmiin.