Siirry suoraan sisältöön

Windows 10 päivitys

Windows antaa mahdollisuuden päivittää käyttöjärjestelmiään aika säännöllisesti. Windows 10 päivitys takaa sen, että tietokone ja käyttöjärjestelmä ovat aina ajan tasalla ja käyttäjän käytössä ovat kaikki moderneimmat päivitykset. Päivitykset pitävät siis käytännössä tietokoneen toimintakuntoisena ja samalla myös suojattuna. Turvallisuus ja suojaus kuuluvatkin niihin seikkoihin, jotka päivityksissä otetaan huomioon. Tietokone ilmoittaa automaattisesti, kun on aika päivittää käyttöjärjestelmä. Käyttäjä voi kuitenkin valita päivittämisen ajankohdan, joten päivitystä ei kannata suorittaa esimerkiksi kesken työpäivän, vaan sen voi suorittaa vaikka yöllä.

Viimeisin Windows 10 päivitys

Jokainen käyttäjä pystyy selvittämään, milloin saatavilla on uusia päivityksiä. Windows-päivitykset voi tarkistaa kätevästi oman tietokoneen asetuksista. Windows 10 update assistant kertoo sen, milloin on aika hankkia päivitys.

Päivitysten tarkistaminen aloitetaan siten, että käyttäjä valitsee ensin aloituspainikkeen, jonka jälkeen siirrytään asetuksiin. Asetuksista voi löytää kohdan nimeltä Päivittäminen ja suojaus ja sieltä edelleen Windows update. Näin uusimmat päivitykset voi tarkistaa vaikka joka päivä.

Windows suosittelee, että käyttäjä suorittaa kaikki päivitykset. Ainoastaan silloin tietokone pysyy toimintakuntoisena parhaalla mahdollisella tavalla. Windows ei tee koskaan niin sanotusti turhia päivityksiä, vaan kaikilla päivityksillä on tarkoituksensa.

Miksi päivitys kannattaa?

Päivittäminen kannattaa juurikin siitä syystä, että päivitysten avulla tietokone pysyy toimintakuntoisena ja ajan tasalla. Päivitykset vaikuttavat samalla myös tietokoneen turvallisuuteen, joten käyttäjä nostaa turvallisuustasoa aina, kun hän suorittaa päivityksen.

Windows 10 on kaikin puolin erittäin moderni ja etevä käyttöjärjestelmä, joka sopii kaikille käyttäjille. Siitä on löydettävissä kaksi eri versiota, joista Home sopii tavallisille kuluttajille ja Windows Pro vaikkapa toimistokäyttöön. Jokainen voikin valita itselleen ja omiin tarkoituksiinsa parhaiten sopivan käyttöjärjestelmän version ja käyttää tietokonetta vaivattomasti ja turvallisesti, kuten kuuluukin.