Siirry suoraan sisältöön

Windows 10 hinta

Windows 10 on Windowsin uusin käyttöjärjestelmä, joka on kaikilta osin nykyaikainen. Käyttäjät, joilla on käytössään joko Windows 7 tai Windows 8.1, pääsevät päivittämään käyttöjärjestelmän koneelleen täysin ilmaiseksi. Päivittäminen onnistuu helposti sivuiltamme löytyvien ohjeiden avulla ja uuden käyttöjärjestelmän saa käyttöönsä välittömästi päivittämisen jälkeen. Jos käyttöjärjestelmän kuitenkin ostaa, Windows 10 hinta muodostuu sen mukaan, minkä tasoinen käyttöjärjestelmä ostetaan. Win 10 -käyttöjärjestelmää on kahta eri tasoa. Toinen niistä on Home ja toinen Pro.

Windows 10 hinta - ero Homen ja Pron välillä

Kun tavoitteena on saada Windows 10 halvalla, kannattaa silloin valita Home. Se on käyttöjärjestelmän perusversio, joka päivitetään muun muassa silloin, kun käyttäjällä on jo entuudestaan Windowsin käyttöjärjestelmä.

Home-version hinta on 120 euroa. Home on perinteinen kuluttajaversio, eli siinä ei ole sen suurempia hienouksia, mutta toisaalta versio on oikein riittävä kaikille, jotka käyttävät tietokonetta ainoastaan kotikäytössä tai tekevät yksinkertaisia töitä tietokoneella.

Jos käyttöjärjestelmältä vaatii enemmän, kannattaa silloin valita Windows 10 Pro. se on käyttöjärjestelmän edistyneempi versio ja sen hinta on hieman Homea kalliimpi. Win 10 Pron saa 170 eurolla.

Voiko käyttöjärjestelmän saada ilmaiseksi?

Windows 10 -käyttöjärjestelmän voi siis saada ilmaiseksi, mikäli tietokoneesta löytyy jo ennestään Windows. Tällöin käyttäjän tulee vain päivittää käyttöjärjestelmä uuteen. Yleensä tietokone muistuttaa käyttöjärjestelmän päivittämisestä ja käyttäjä saa valita haluamansa päivitysajankohdan.

Windows 10 -käyttöjärjestelmä kannattaa ehdottomasti hankkia, jos sellaisen saa ilmaiseksi. Toisaalta sen hankkiminen on järkevää myös silloin, vaikka siitä joutuisi maksamaan. Käyttäjälle päivitetään automaattisesti joko Home- tai Pro-versio riippuen siitä, mikä versio käyttäjällä on aikaisemmin ollut käytössään. Windowsin Home-version voi myös päivittää Pro-versioon koska tahansa niin halutessaan.