Siirry suoraan sisältöön

OneDrive arvostelu

Olemme kaikki halunneet työstää ryhmässä samaa tiedostoa samaan aikaan, eikö niin? Microsoft on lisännyt tämän toiminnon OneDriven (entinen SkyDrive) kautta. Jos esimerkiksi minä työstän PowerPoint-esitystä ja sinä siihen liittyvää markkinointisuunnitelmaa, voimme molemmat ladata asiakirjamme OneDriveen. Sitten voimme käyttää niitä mistä tahansa – tietokoneelta, tabletilta tai puhelimesta.

Miten OneDrive toimii

Näin se toimii: OneDrive seuraa Microsoft-tiliäsi. Jos sinulla on siis Outlook-sähköpostiosoite, sinulla on jo Microsoft-tili. Voit aloittaa OneDriven käytön OneDrive-sivustolla. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään Microsoft-tililläsi. Sitten voit ladata tiedostoja tai luoda kansioita kaikille asiakirjoillesi.

Yksi OneDriven parhaista puolista on se, että voit jakaa sisältöä helposti toisen henkilön kanssa:

1) napsauta vasemmassa yläkulmassa ”+ Uusi” ja valitse sitten ”Kansio” Anna kansiolle nimi ja paina ”luo kansio”

2) Nyt sinulla on paikka, johon voit tallentaa kaikki kuvasi, videosi, GIF-kuvasi… mitä tahansa!

3) Tarvittaessa – anna käyttöoikeus tietyille henkilöille klikkaamalla heidän nimensä vieressä olevaa nuolta

4) Siitä lähtien kaikilla halutuilla on pääsy tiedostoon.

Jotta kaikki tiimisi jäsenet voivat käyttää OneDrivea, he tarvitsevat oman Microsoft-tilin. Tämä tarkoittaa, että kaikkien on rekisteröidyttävä Windows Live ID:ksi. Jokaisella, joka haluaa käyttää OneDrivea, on oltava oma Microsoft-tili. Jos heillä on jo Windows Live ID, he voivat käyttää sitä. Jos näin ei ole, heidän on luotava uusi tili Windows Live ID:llä.

Tiedostojen jakaminen OneDrivessa on helppoa.

1) Kirjaudu OneDrive-tilillesi

2) Vedä ja pudota kaikki tiedostot, jotka haluat jakaa, ”Shared”-kansioon

3) Valitse henkilö(t), jonka kanssa haluat jakaa (he saavat sähköposti-ilmoituksen, jossa on käyttöohjeet)

4) Kun jaettu tiedosto on jaetussa kansiossasi, valitse se ja napsauta ”Jaa” sähköpostitse tai yhteyden kautta riippuen siitä, kumpi menetelmä on kyseessä

Microsoft OneDriven vahvuudet

OneDriveen kuuluu paljon vahvuuksia, mutta myös joitakin heikkouksia verrattaessa kilpailijoihin. Käydään aluksi läpi vahvuuksia:

  • Pääsemme tiedostoihimme käsiksi mistä tahansa, missä on internetyhteys, olipa kyseessä tietokone, tabletti tai puhelin
  • OneDrive on integroitu useimpiin Microsoftin tuotteisiin. Voit esimerkiksi lisätä kuvia tai videoita suoraan OneDrive-tililtäsi PowerPoint-esityksiin
  • Tiedostojen jakaminen tiimin jäsenten kanssa on helppoa ja intuitiivista. Vedät ja pudotat ne vain jaettuun kansioon
  • Vaikka unohtaisit USB- tai kiintolevyn kotiin, asiakirjasi odottavat sinua puhelimessasi/pöydälläsi/kannettavassasi, kun palaat toimistolle
  • OneDriveen kirjautuvien laitteiden määrää ei ole rajoitettu – kunhan käytössäsi on

Heikkouksiin kuuluu nämä ominaisuudet:

  • Jos et tallenna tiedostojasi OneDriveen ennen niiden jakamista, niitä ei tallenneta vielä pilveen – joten ne eivät ole muiden käytettävissä. Sinun on palattava takaisin ja ladattava tiedoston uudet versiot, kun niitä on muokattu
  • Kaikilla ei ole Windows Live -tiliä

Kannattaako Microsoft OneDrive sitten ottaa käyttöön? OneDrive on ehdottomasti sen arvoinen, jos käytät Microsoftin tuotteita. Tiedostojen jakaminen muiden tiimisi jäsenten kanssa on helppoa, ja voit aina ladata uusia versioita tiedostosta, kun sitä on muokattu.

Mutta on olemassa parempia pilvitallennuspalveluja ihmisille, joita ei haittaa käyttää enemmän rahaa suuremmasta tallennustilasta – kuten Dropbox. Jos katsot OneDrivea vaihtoehtona Google Drivelle tai iCloudille, muista, että useimmat ominaisuudet ovat vain yritysasiakkaiden käytettävissä.

OneDrive vs. Dropbox

Kannattaako tiedosto tallentaa pilveen? Kyllä, jos sinun tarvitsee joskus käyttää sitä toisesta tietokoneesta tai laitteesta. Ennen kuin tallennat mitään, kysy itseltäsi, kannattaako pilvitallennukseen käyttää 10 euroa kuukaudessa. On olemassa parempia vaihtoehtoja – kuten Dropbox – mutta OneDrive on hyvä vaihtoehto.

Mikä on Dropbox? Dropbox on tiedostojen hosting-palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda tietokoneilleen erityisiä kansioita, jotka Dropbox synkronoi, jotta ne ovat käytettävissä muualla. Näissä kansioissa olevat tiedostot ovat muiden käytettävissä jaetuissa kansioissa (joita kutsutaan ”julkisiksi”) ja jopa verkossa (jos tilaat jonkin Dropboxin maksullisen paketin). Tiedostoja voi myös lähettää muille ihmisille suoraan sivuston kautta.

OneDrive on Microsoftin tarjoama pilvitallennuspalvelu, jonka avulla voit tallentaa kaikki tiedostosi yhteen paikkaan, jotta niihin pääsee käsiksi mistä tahansa, olipa kyseessä sitten puhelin, tabletti tai tietokone. Voit ladata käytännössä mitä tahansa tiedostotyyppiä ja käyttää niitä sitten verkossa tai sovelluksen avulla. Voit jopa jakaa kokonaisia kansioita muiden kanssa – vedä ja pudota ne vain ”Shared”-kansioon!

Google Drive vs. iCloud

Mikä on Google Drive? Google Drive on tiedostojen hosting-palvelu, jonka avulla voit tallentaa, katsella ja jakaa tiedostoja verkossa. Voit ladata valokuvia, videoita tai minkä tahansa tyyppisiä asiakirjoja ja käyttää niitä mistä tahansa, missä on internet-yhteys. Google Driven avulla voit myös luoda tekstinkäsittelyohjelman asiakirjoja (kuten Microsoft Word) ja esitysdioja (kuten Microsoft PowerPoint). Ja se on yhteensopiva useimpien puhelimien ja tablettien kanssa.

Kannattaako Google Drivea käyttää? Google Drivea kannattaa käyttää sekä yksityis- että yrityskäyttöön, mutta se ei ole yhtä käyttäjäystävällinen kuin OneDrive. Siinä on kuitenkin joitakin hienoja ominaisuuksia, kuten reaaliaikainen jakaminen.

Mikä on iCloud? iCloud on verkkotallennuspalvelu, joka varmuuskopioi tiedostosi pilveen, jotta voit käyttää niitä mistä tahansa, missä on internet-yhteys. Tiedostoja voi käyttää suoraan puhelimen tai tabletin sovellusten kautta tai tietokoneohjelman kautta. Sen avulla käyttäjät voivat myös jakaa valokuvia ja videoita julkisissa kansioissa ystävien, perheenjäsenten ja kollegoiden kanssa – samaan tapaan kuin Google Driven ”julkiset” kansiot. Kannattaako iCloudia käyttää? Kyllä – jos sinua ei haittaa maksaa lisää tallennustilasta!

iCloud on Applen maksuton tallennusjärjestelmä, joka toimitetaan Applen laitteiden – kuten iPhonen ja iPadin – sekä Mac-tietokoneiden mukana. Se tallentaa musiikkisi, sovelluksesi, valokuvasi ja asetuksesi, jotta ne pysyvät turvassa, jos laitteellesi tai laitteillesi tapahtuu jotain. Kaikkiin tietoihin pääsee käsiksi icloud.com-sivuston tai iPhonen/iPadin toisen sovelluksen kautta

Kumpi on parempi; iCloud vai OneDrive? OneDrive on paljon parempi kuin iCloud. Sitä käytetään laajemmin, ja siinä on paljon hienoja ominaisuuksia kaikille laitteille, ei vain Applen laitteille.

Kannattaako OneDrive ottaa käyttöön?

Onko OneDrive sen arvoinen? Kyllä, jos olet valmis maksamaan kuukausimaksun. Koska sillä on niin paljon etuja, se on ehdottomasti sen arvoinen! Voit helposti jakaa tiedostoja muiden tiimisi jäsenten kanssa. Tiedostojen uudet versiot ladataan, kun joku muu muokkaa niitä. Sinun ei tarvitse ostaa lisää tallennustilaa, jos 5 Gt:n tallennustila riittää.

Kannattaako Dropboxia käyttää? Jos etsit vaihtoehtoa Google Drivelle tai iCloudille, muista, että useimmat ominaisuudet ovat vain yritysasiakkaiden käytettävissä.

  • Onko OneDrive turvallinen? Kyllä, OneDrive on erittäin turvallinen. Tiedostot on salattu siirron aikana ja silloin, kun ne ovat levossa OneDrivessa.
  • Onko Google Drive turvallinen? Kyllä, Google Drive on myös erittäin turvallinen! Kaikki tiedostot salataan, kun ne lähetetään Googlen palvelimille ja kun ne ovat siellä levossa.
  • Entä iCloud – onko se turvallinen? Applen tietosuojasivusto privacytips.org nimesi iCloudin yhdeksi turvallisimmista pilvitallennuspalveluista.

OneDrive maksaa noin 5 euroa kuukaudessa 100 gigatavun tallennustilasta tai 10 euroa kuukaudessa rajattomasta tallennustilasta! Voit kuitenkin saada jopa 1 TB:n ilmaisen tallennustilan, jos sinulla on Office 365 -tilaus tai jos työskentelet koulutus- tai voittoa tavoittelemattomalla alalla. Moni käyttää OneDrivea Windows 10 -alustan kautta.