Siirry suoraan sisältöön

Ilmainen tekstinkäsittelyohjelma

Sisällysluettelo

Microsoft Word on ilmainen tekstinkäsittelyohjelma, jonka Microsoft julkaisi vuonna 1983. Siitä on sittemmin tullut yksi kaikkien aikojen käytetyimmistä ohjelmista, ja se on yhteensopiva sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmien kanssa.

Ennen Wordin julkaisemista Bill Gates kävi neuvotteluja erään varhaisen tekstinkäsittelyohjelmia valmistavan yrityksen kanssa, joka kuitenkin kieltäytyi yhteistyöstä. Gates näki kuitenkin ohjelmiston potentiaalin ja päätti luoda oman tekstinkäsittelyohjelman. Tämä varhainen projekti tuli tunnetuksi nimellä Multi-Tool Word. Kun Multi-Tool Word valmistui, siinä oli monia korjausta vaativia virheitä; silloin ohjelmakoodi kirjoitettiin uudelleen Microsoft Wordiksi vuonna 1983.

Ennen Wordin julkaisemista Bill Gates kävi neuvotteluja erään varhaisen tekstinkäsittelyohjelmia valmistavan yrityksen kanssa, joka kuitenkin kieltäytyi yhteistyöstä. Gates näki kuitenkin ohjelmiston potentiaalin ja päätti luoda oman tekstinkäsittelyohjelman. Tämä varhainen projekti tuli tunnetuksi nimellä Multi-Tool Word. Kun Multi-Tool Word valmistui, siinä oli monia korjausta vaativia virheitä; silloin ohjelmakoodi kirjoitettiin uudelleen Microsoft Wordiksi vuonna 1983.

Yksi käytetyimmistä ohjelmistoista

Nykyään Microsoft Wordia pidetään yhtenä yleisimmin käytetyistä tekstinkäsittelyohjelmista maailmassa, ja se on siis yhteensopiva sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmien kanssa.

Microsoft Wordista on vuosien varrella julkaistu useita versioita, joista jokainen tarjoaa omat ominaisuutensa. Microsoft Wordin uusin versio julkaistiin vuonna 2017, ja se tarjoaa useita uusia ominaisuuksia, kuten live-asettelun, joka tuottaa asetteluja, joita voidaan tarkastella eri alustoilla. Wordillä voi muokata tekstiä, kirjoittaa kirjeitä, luoda taulukoita ja muokata kuvia.

Mutta kannattaako Word ostaa? Microsoft Word on täysin ilmainen ja helposti saatavilla moniin käyttöjärjestelmiin, se toimii myös Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä. Näin ollen voitkin nykyisin käyttää ohjelmistoa kätevästi myös puhelimella. Monesti sovellus tulee jo valmiina puhelimen mukana. Jollei se ole tullut puhelimeesi, voit ladata sen kätevästi netistä, linkit löytyvät Microsoftin kotisivuilta.  

Microsoft Wordista on myös ostettavissa useita eri versioita, joista jokainen tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin ilmainen. Voit maksaa voi joko könttänä, tai sitten subscription-tyylisesti kerran kuussa noin 10 euroa.

Mitkä ovat Microsoft Wordin edut ja haitat?

Yksi Microsoft Wordin käytön tärkeimmistä eduista on, että se on yhteensopiva monien käyttöjärjestelmien kanssa. Microsoft Word on ilmainen tekstinkäsittelyohjelma, jota käytetään paljon Windows 10 sekä muilla Windows-versiolla.

Ilmainen tekstinkäsittelyohjelma Microsoft Word on siis Microsoftin luoma, ja sitä on käytetty pitkään tekstinkäsittelyn teollisuusstandardina. Microsoft Wordilla voidaan kirjoittaa monenlaista tekstiä, kuten blogikirjoituksia, artikkeleita, raportteja ja monia muita asiakirjatyyppejä. Hyvin monet ihmisen nykyisin bloggaavat. Vaikka blogikirjoituksen kirjoittaminen ensimmäistä kertaa voi olla hauskaa, siitä voi tulla nopeasti tylsää ja vaivalloista, jos et käytä Microsoft Wordia tai muuta helppokäyttöistä ja ilmaista ohjelmistoa.

Opiskelijat käyttävät Wordiä erilaisten tehtävien tekoon, sekä opinnäytetöihin sekä graduihin. Sen avulla voit luoda houkuttelevia asiakirjoja, kuten kirjeitä, päiväkirjoja ja kaikenlaisia muistiinpanoja. Voit käyttää sitä ansioluettelon ja saatekirjeiden lähettämiseen, kun etsit töitä. Tai voit käyttää sitä ammattimaisen näköisten käyntikorttien luomiseen. Kaiken kaikkiaan ohjelmistoa voi käyttää melkein mihin vain, missä tekstiä tarvitaan.

Microsoft Wordilla on myös monia huonoja puolia. Se on tunnettu siitä, että siinä on virheitä ja se kaatuu usein. Microsoft Word voi myös olla hyvin hidas ja vaikeasti navigoitava, mikä tekee siitä turhauttavan ohjelman.

Mikä on Google Docs?

Google Docs on ilmainen tekstinkäsittelyohjelma, jonka Google julkaisi vuonna 2007. Se toimii Google Driven pilvitallennuksen avulla, ja se toimii sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmissä. Google Docs luotiin sen jälkeen, kun Microsoft Wordista tuli suosittu yritysten keskuudessa, ja jotka tarvitsivat vaihtoehdon Microsoftin ohjelmalle.

Mihin Google Docs voi käyttää? Google Docsia voidaan käyttää moniin eri käyttötarkoituksiin. Tekstinkäsittelyn lisäksi Google Docsissa voi luoda taulukkolaskentaa ja muokata kuvia.

Miten Google Docs on sitten parempi kuin Microsoft Word? Toisin kuin Microsoft Word, Google Docs on täysin ilmainen eikä vaadi kuukausittaista tilausmaksua. Se tarjoaa myös laajan valikoiman ominaisuuksia, joita parannetaan jatkuvasti.

Miten luon Google-dokumentin? Google Docin luominen on hyvin yksinkertaista. Ensimmäiseksi sinun on mentävä Driveen, johon pääset osoitteesta https://drive.google.com/. Kun sivu on latautunut, klikkaa ”New” ja valitse ”Google Docs”. Tämä avaa uuden ikkunan, jossa voit luoda asiakirjan. Voit aloittaa kirjoittamisen tästä tai käyttää näytön vasemmassa reunassa olevaa valikkoa, josta pääset eri toimintoihin

Miten tallennan Google-dokumenttini? Oletusarvoisesti kaikki asiakirjasi tallennetaan reaaliaikaisesti – tämä tarkoittaa, että niitä tallennetaan jatkuvasti Google Driveen. Jos haluat erikseen tallentaa asiakirjan, sinun on napsautettava ikkunan yläreunan valikosta ”Tiedosto” ja valittava ”Tee kopio”. Tämä luo asiakirjasta toisen version, jota voit työstää muuttamatta alkuperäistä tiedostoa.

Kannattaako artikkelit tallentaa pilveen?

Se, haluatko tallentaa artikkelisi pilveen, on täysin sinun päätettävissäsi. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kun kaikki työsi on varmuuskopioitu eri palvelimille, ne ovat käytettävissäsi missä tahansa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos tietokoneesi kaatuu ja menetät kaikki tietosi. Toisaalta asiakirjojen tallentaminen pilvipalveluun sopii myös ihmisille, jotka eivät luota muiden verkkosivustojen työhön tai jotka eivät pidä siitä, että kaikki heidän yksityiset tietonsa ovat jonkun toisen tietokoneella.

Onko pilvipalvelut kuten Google Docs turvallisia? Jos käytät Google Docsia, kaikki tiedostosi tallennetaan Googlen palvelimille. Voit käyttää niitä internetin kautta. Tämä tarkoittaa, että ne ovat erittäin turvallisia ja että niissä on erittäin epätodennäköistä esiintyä toimintahäiriöitä. On kuitenkin myös mahdollista, että hakkerit pääsevät niihin käsiksi, jos et ole toteuttanut riittäviä turvatoimia. Jos olet huolissasi tästä, on suositeltavaa käyttää erittäin turvallista salasanaa.

Mitkä ovat vaihtoehtoisia pilvitallennuspalveluja? Saatavilla on monia erilaisia pilvitallennuspalveluja. Suosituimpia vaihtoehtoja Google Docsille ovat muun muassa:

– Dropbox: https://www.dropbox.com/

– Icloud: http://icloud.com/ – OneDrive: https://onedrive.live.com/about/en-gb/download.

Wordissä on monipuolisia toimintoja

Microsoft Word muuttaa puhetta tekstiksi. Jos puhut tietokoneeseen liitettyyn mikrofoniin, Microsoft Word muuntaa puheen tekstiksi, jota voit sitten muokata. Tämä voi olla erityisen hyödyllinen ominaisuus henkilöille, joilla on vammoja, jotka vaikeuttavat kirjoittamista.

Lisäksi Microsoft Wordissa voit muuttaa tekstin fonttia ja kokoa sekä sen väriä. Sen avulla voit myös lisätä asiakirjaan kuvia internetistä tai omalta tietokoneeltasi sekä käyttää monia muita muotoilutyökaluja. Microsoft Wordilla on helppo muuttaa asiakirjan ulkoasua niin, että se on houkuttelevampi ja helpompi lukea.

Tämän ilmaisen ohjelmiston voi ladata Microsoftin verkkosivuilta tai ostaa muiden ohjelmien kanssa pakettina. Kannattaako Microsoft Word lisenssin ostaminen? Vaikka Microsoft Word on ilmainen ohjelmisto, saattaa olla syytä ostaa lisenssi. Tämä johtuu siitä, että se sisältää muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joita ilmainen versio ei sisällä. Jos tarvitset näitä ominaisuuksia, voi olla parempi ostaa Microsoft Officen lisenssi kuin ostaa erillinen tuote, kuten LibreOffice tai Word.

Osa tulevaisuuden työelämää

Kouluissa käytetään jo ala-asteella Microsoft Office -pakettia. Kun oppilaat kasvavat aikuisiksi, he tuntevat ohjelmiston jo ennestään. Nuorille on tärkeätä oppia ATK-taidot koulussa, ja Microsoft Word on hyvä lähtökohta. Tulevaisuuden työpaikoilla käytetään lähes varmasti tietokoneita. Tietoteknisten taitojen oppiminen koulussa kannustaa oppilaita opiskelemaan aineita, joista on hyötyä työelämässä.

Oppilaat käyttävät Microsoft Wordia myös kielitaidon harjoitteluun. Tätä ilmaista ohjelmistoa käyttävät monet ihmiset ympäri maailmaa, joten se on hyvä harjoitus oppilaille, jotka aikovat työskennellä muiden maiden tai kulttuurien ihmisten kanssa koulun jälkeen. Tietokoneet otetaan käyttöön jo varhaisessa vaiheessa ja Microsoft Wordin opettaminen nuorille on hyvä ajatus. Tämä auttaa heitä tutustumaan tietokoneisiin ja valmistaa heitä työelämään.