Siirry suoraan sisältöön

Avoimen lähdekoodin Cardano houkuttelee koodareita ympärilleen

Avoimen lähdekoodin Cardano houkuttelee koodareita ympärilleen

Cardano on kryptovaluutta ja avoimen lähdekoodin lohkoketjuprojekti, joka luotiin kerroksittain toimimaan monenlaisten rahoitussovellusten kanssa, joita yksityishenkilöt, yritykset ja hallitukset käyttävät kaikkialla maailmassa. Sitä voidaan käyttää digitaalisen rahan eli kryptovaluutan lähettämiseen ja vastaanottamiseen, ja se tarjoaa turvallisia ja nopeita siirtoja salauksen avulla. Projekti on rakennettu kerroksittain, joten koodaajat ja insinöörit voivat yksinkertaisesti hallita ja päivittää lohkoketjua soft forkien avulla. ADA on kryptovaluutta, joka edustaa lohkoketjun valuutan nimellisarvoa.

Cardano, kuten Ethereum, pyrkii tulevaisuudessa olemaan vuorovaikutuksessa hajautettujen sovellusten (dApps) kanssa. Kun ADA-kryptovaluuttakerros on valmis, Cardanon tiimi rakentaa yhden älykkäiden sopimusten käsittelykerroksen taloudellisia ja oikeudellisia sopimuksia varten. Cardano on omaksunut tutkimukseen perustuvan lähestymistavan nykypäivän kuluttajien suurimpiin huolenaiheisiin.

Erilainen kuin muut

On tärkeää muistaa, että Cardano-projektin tavoite luoda maailmanlaajuinen, hajautettu valuuttajärjestelmä ei ole koskaan muuttunut. Vaikka se ei aina käynyt ilmi sen teknisistä julkaisuista, tämän lohkoketjun suunnitteli tiimi insinöörejä ja akateemikkoja, joilla oli huomattavaa asiantuntemusta. Se on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se soveltaa tieteellistä menetelmää lohkoketjujen kehittämiseen.

Lohkoketjuteknologian perustavoitteena on tarjota skaalautuva, turvallinen ja vankka alusta rahoitussovelluksille, jotta miljoonat kuluttajat voivat käyttää niitä säännöllisesti. Projektiryhmä onkin noudattanut samaa varovaista lähestymistapaa, kuin keskeisten pankkijärjestelmien kohdalla käytetään.

Lohkoketjun ja sen kryptovaluutan pitkän aikavälin tavoitteena on, että käyttäjät ja sääntelyviranomaiset ovat samalla aaltopituudella, jolloin ne voivat kommunikoida saumattomasti. Lohkoketjuteknologian avulla tapahtuvan sääntelyn kansainvälinen standardointi tarjoaa taloudellista vapautta ja osallisuutta miljoonille käyttäjille kaikkialla maailmassa. Esimerkiksi heille, jotka eivät tällä hetkellä voi käyttää rahoituspalveluja eri syistä. Toisaalta perusverkko alentaa kustannuksia ja parantaa sääntelyn tehokkuutta, mutta toisaalta ADA-arkkitehtuuri suojaa nopeita ja edullisia rahansiirtoja.

Cardano kurssi

Viime vuosina Cardano kurssi on noussut halutuimpien ja kiinnostavimpien kryptovaluuttojen listan kärkikahinoihin, joten nyt on hyvä aika tutustua syvällisemmin tähän ainutlaatuiseen kryptoon. Aluksi on tärkeää ymmärtää, että kryptovaluuttojen arvo koostuu eri elementeistä eri tavalla kuin osakkeiden arvo. Tämän vuoksi ne eivät ole vertailukelpoisia. Kryptovaluutan arvo määräytyy ensisijaisesti sen perustan eli lohkoketjun arvon mukaan: jos lohkoketjulla on paljon käyttäjiä, se on arvokas.

Mitä enemmän ihmiset käyttävät Cardanoa, sitä arvokkaammaksi se tulee. Tämän vuoksi kryptovaluuttoihin perehtyminen syvällisemmin ennen sijoittamista on ratkaisevan tärkeää, jotta voit erottaa, missä on isoja mahdollisuuksia ja missä ei. Kryptovaluutta on uudenlainen valuutta, joka eroaa täysin fiat-valuutoista. Toisin kuin fiat-valuutat, kryptovaluutat eivät ole sidottuja minkään maan talouspolitiikkaan tai -säädöksiin.

Cardano kurssi elää siis vahvasti lohkoketjun käytön määrästä. Jokaisen kryptovaluutan kohdalla asia ei kuitenkaan mene näin. Esimerkiksi äskettäin ennätyksiä rikkonut DogeCoin on pystynyt nostamaan arvoaan dramaattisesti sosiaalisen median avulla. DogeCoinin arvo määräytyy pitkälti sosiaalisen median suosion mukaan, joten mitä sille tapahtuu, kun hypetys laantuu? Sosiaalisen median suosio saattaa vaikuttaa myös Cardanon arvoon suotuisasti, mutta sen kokonaisarvo on luotettavampi sen lohkoketjun tunnustetun käytännön hyödyn vuoksi.

Päivitykset vaikuttavat arvoon

ADA-kryptovaluutta ei kurssihistorian mukaan houkutellut sijoittajia vuosina 2018, 2019 ja 2020. Hankkeen aikataulu viivästyi, ja samaan aikaan monet kilpailevat alustat tarjosivat toimivia MainNet-vaihtoehtoja.

Kauan odotettu Shelley-päivitys, joka julkaistiin kesällä 2020 ja joka toi merkittävän edistysaskeleen Cardanon tuotantoprosessiin, oli ensimmäinen suuri askel. Staking on ollut erittäin suosittua; maailmanlaajuisesti on jo noin 3000 staking poolia, ja yli 70 prosenttia liikkeessä olevista ADA-tokeneista on steikattu. Toinen merkittävä muutos tapahtui keväällä 2021, kun Mary hard forking myötä käyttöön saatiin tokenit sekä NFT-markkinat Cardanossa. Myös ADA-kryptovaluutta nousi tämän myötä pilviin, saavutti uuden ennätyksen ylittäen reilusti edellisen.