Siirry suoraan sisältöön

City of Gangsters Windowsille

City of Gangsters Windowsille

City of Gangsters on jännittävä strategiapeli, jossa pelaaja pääsee laittamaan aivosolunsa toden teolla töihin. Viime aikoina rikollisten ympärillä pyörivät pelit ovat alkaneet kiinnostamaan yhä enemmän. Parasta on se, että pelin pystyy lataamaan Windowsille kuka tahansa. Mikä CIty of Gangsters -pelissä kiehtoo ja miten sitä pelataan?

Game of Gangsters – peli sopii strategiapelien ystäville

Strategiapelit, kuten baccarat, ovat suosittuja, sillä ne tarjoavat muutakin hyvin viihdettä. Pelaaja pääsee itse miettimään, mikä voisi olla paras peliliike missäkin tilanteessa. Game of Gangsters -pelissä pelaaja pääsee muodostamaan kokonaisen rikollisen toiminnan ketjun, joka voi olla sekä jännittävää että kiinnostavaa. Tässä pelissä ei siis ratkota rikoksia, vaan toimitaan suoraan rikoksien ytimessä kuin todelliset gangsterit.

Peli alkaa siitä, että pelaaja alkaa toimia Chicagossa nuoren gangsterin pelihahmona. Chicago on juuri ilmoittanut, että tästä lähtien alkoholin juominen on kiellettyä, jolloin alkoholijuomia aletaan tuottamaan rikollisesti. Tavoitteena onkin aloittaa pienesti takahuoneen rikollisbisneksenä ja kasvattaa toimintaa laajemmaksi suhteiden kautta. Tarvitaan siis sekä strategista ymmärrystä että bisnessilmää. City of Gangsters –pelin pystyy lataamaan laitteelleen osoitteesta store.steampowered.com.

Kiinnostava tarina ja miljöö tempaa pelaajan mukaansa

Nykyajan peleissä pelin miljööllä ja tarinalla on väliä, sillä ne tekevät pelistä kiinnostavan. City of Gangster sijoittuu 1920-luvun suurkaupunkiin, jota kukaan nykyaikana elävä ei ole päässyt kokemaan. Pelin hahmojen vaatteet ja rakennukset viittaavat täysin erilaiseen maailmaan kuin missä elämme nykyään. Tässä pelissä pääset kokemaan, millaista on elää 100 vuotta sitten, kun itsensä elättämiseen saatettiin tarvita rikollisia keinoja. Pelissä on siis todella mukana pala historiaa.

Pelin alussa pelaajalla on käytössään vain muutama sata dollaria ja vaikutusaluekin on vain korttelin laajuinen. Pelaaja pääsee seikkailemaan eri ympäristöissä etsien välineitä alkoholin valmistukseen ja sen myymiseen. Matkan varrella tavataan erilaisia hahmoja, joiden kautta pelaaja pääsee etenemään liiketoiminnassaan.

Pelissä on monia tasoja ja mahdollisia lopputuloksia

City of Gangsters -pelissä on useita mahdollisuuksia, mihin pelin tarina voi edetä. Pelaaja voi jo heti alussa päättää esimerkiksi sen, millaista alkoholijuomaa hän haluaa valmistaa. Mahdollisia juomia ovat esimerkiksi viini, olut tai moonshine. Eri juomien valmistamiseen tarvitaan erilaisia tuotteita, suhteita sekä ympäristöjä.

Yleensä pelaajan on viisainta aloittaa liköörin valmistamisesta, sillä se on kaikkein yksinkertaisinta ainesosien kannalta. Pelaaja pääsee juttelemaan eri yritysten kanssa klikkaamalla niiden toimitiloja. On tärkeää, että pelaaja toimii alussa laillisten toimijoiden puolella. Näin hän voi saada myöhemmin etuja vastapalvelukseksi ainesosien ostamisesta.

Tässä pelissä erityisesti pelaajan hyvillä suhteilla on merkitystä lopputulokselle. Niiden parantuminen tarkoittaa nimittäin uusien pelimahdollisuuksien avautumista. Paitsi, että pelaajan on luotava suhteita yritysten kanssa, hänen on keskusteltava myös tuttujensa kesken. Pidä siis hyvää huolta siitä, että suhteesi perheesi ja ystäviesi kanssa ovat hyvällä tasolla. Suhteiden parantamiseen voidaan käyttää ansaittuja etuja, jotka luovat luottamusta yritysten ja pelihahmosi välille. Puhu siis oikeille henkilöille onnistuaksesi rikollisprojektissasi.

Erilaiset pelistrategiat auttavat pelissä eteenpäin

Kuten kaikissa strategiapeleissä, on tässäkin pelissä erilaisia pelistrategioita ja peliliikkeitä, jotka kannattelevat pelaajan voittoon. Toisin kuin nykymaailmaan sijoittuvat pelit, City of Gangsters perustuu klassiseen vuorovaikutukseen pelihahmojen välillä. Hyvien suhteiden luomisen lisäksi pelaaja voi esimerkiksi hämätä poliisia lahjomalla hänet ja napata velalliset, ketkä eivät ole maksaneet takaisin.

Pelaaja pääsee jokaisessa pelin vaiheessa itse miettimään, mikä voisi olla paras strategia juuri siihen tilanteeseen. Vaikka City of Gangsters vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta, pääsee kokenutkin pelaaja haastamaan itseään seilatessaan suurkaupungin kaduilla.

Miten City of Gangsters erottuu joukosta?

City of Gangsters -pelissä on ominaisuuksia, jotka tekevät pelistä ainutlaatuisen. Ensinnäkin pelin erikoisuus on se, että pelihahmoilla on omia luonteenpiirteitään, jotka vaikuttavat heidän käyttäytymiseen. Jos pelihahmosi sattuu olemaan uhkarohkea, hän saattaa ottaa liian isoja riskejä, jotka vievät hänet pulaan. Toisaalta hahmolla saattaa olla myös liian vähän riskinsietokykyä, mitä rikollisessa toiminnassa kuitenkin tarvitaan.

Pelaaja saa onnistumisen kokemuksia myös siitä, että hän pystyy itse kontrolloimaan pelialueen laajenemista. Samalla, kun luodaan suhteita muiden pelihahmojen kanssa, itse pelialue kasvaa. Tämä tuo mukaan uusia mahdollisuuksia ja samalla myös vaaroja. Pelaajan on nimittäin jatkuvasti oltava tietoinen poliisin toiminnasta ja rahaliikenteestä, mikä tuo jännitystä peliin.

Onko pelissä huonoja puolia?

Ainoa ongelma City of Gangsters -pelissä on se, että pelaajalle ei selvitetä selvästi, miten yrityksen työntekijöiden toimintaa pystyy kontrolloimaan. Voi olla ärsyttävää, jos ei oikein ymmärrä, miten tämä tapahtuu. Järjestelmä, jossa työntekijöiden toiminta on automaattista, on kätevä, mutta toisaalta monimutkainen. Pelaajan pitää siis käyttää erikseen aikaa sen ymmärtämiseen.

Miksi City of Gangsters soveltuu hyvin Windowsille?

City of Gangsters –pelin pelaaminen on yksi hyvistä syistä Windowsin lataamiseen. Windows pyörittää erilaisia pelejä loistavasti, sillä kyseessä on ammattipelaajien ikiaikainen ohjelmisto. Windows on automaattisesti ladattuna PC-koneissa, mutta sen pystyy tarvittaessa ostamaan myös Mac-laitteelle. Windows 10 sisältää 64 bittisen prosessorin, joka tarvitaan City of Gangsters –pelin pelaamiseen. Prosessoriteho on tärkeä ominaisuus paljon tilaa ja energiaa vievien pelien tapauksessa. Muuten peli saattaa tyssätä kesken kaiken teknisten ongelmien takia.

Yhteenveto

City of Gangsters on siis jännittävä strategiapeli, jota pääsee pelaamaan Windowsilla.