Siirry suoraan sisältöön

Ilmainen Windows 10 on täällä

Windows 10 kuuluu maailman käytetyimpien tietokoneohjelmistoihin ja se kilpailee ohjelmistojen kuninkuudesta MacOS-ohjelmiston kanssa. Windows jakaa mielipiteitä, koska ihmisten odotusten ja käyttötottumusten mukaan.

Luovemmat ihmiset liputtavat yleensä MacOS-ohjelmiston puolesta, mutta Windows-käyttöjärjestelmä sopii erinomaisesti ihmiselle, joka kaipaa toimivaa perusohjelmistoa laitteelleen. Tietokoneohjelmistojen tärkein ominaisuus on sen nopeus ja toimivuus. Pyrimmekin selvittämään, miten tämä ilmainen Windows 10 -versio toimii ja onnistuuko se vastaamaan käyttäjien tarpeita.

Windows 10 on aikaisempia parempi päivitys

Windows 10 –ohjelmisto on vuosien varrella vienyt monia tietokonekäyttäjiä kahteen leiriin, mutta uudet päivitykset kehittävät sitä koko ajan parempaan suuntaan. Ohjelmiston viimeinen päivitys tuo mukanaan moderneja erikoisominaisuuksia. Ohjelmisto toimii nimittäin kosketusnäytöllä ja siinä on käytössä muun muassa Windows Hello -sovellus. Uusi päivitys sopii entistä paremmin myös pelaamista harrastaville.

Windows-ohjelmisto on erottautunut edukseen pitkään verrattuna MacOS-ohjelmistoon, mikä johtuu nimenomaan sen taipuisuudesta erilaisten PC-pelien kanssa. Apple-laitteille on kuitenkin alettu viime aikoina tarjota lisää pelimahdollisuuksia, mikä tekee kilpailutilanteesta mielenkiintoisemman.

Windows-päivitykset saavat joskus kritiikkiä keskeneräisyydestään, mutta uusi päivitys tarjoaa monella tapaa parempia ja toimivampia mahdollisuuksia vanhempiin päivityksiin verrattuna. Kaikkia ohjelmiston ominaisuuksia ei ole kuitenkaan vedetty loppuun saakka, mutta parannuksia aikaisemmasta löytyy onneksi kiitettävästi.

Ohjelmiston nopea ja ilmainen avaus helpottaa työskentelyä

Uusi Windows 10 –ohjelmisto avautuu aikaisempaa nopeammin, mikä tuo monelle helpotusta. PC-käyttäjien joukossa on nimittäin jonkin verran porukkaa, jotka eivät ole olleet tyytyväisiä ohjelmiston nopeuteen. Ohjelmiston avaamisen nopeuteen onkin jouduttu panostamaan pontevammin, koska ohjelmiston ollessa käytössä, toimii kaikki yleensä sujuvasti.

Vanhemmat versiot saattoivat kestää jopa 5–10 minuuttia avaamisessaan, mikä tekee kiireellisissä tapauksissa asian kohtuuttoman hitaaksi. Nykyajan maailmassa olemme tunnettusi ajan kanssa erittäin kärsimättömiä ja jokainen minuutti voi olla liikaa. Vaikka Windows 10 –ohjelmiston päivitys ei yllä mahtipontisiin saavutuksiin nopeudellaan, voi ohjelmistossa havaita kuitenkin merkittäviä parannuksia.

Helppo kirjautuminen Windows Hello –sovelluksella

Windows Hello on ominaisuus, jonka avulla sivustolle voi kirjautua kasvojentunnistuksen avulla. Kasvojentunnistus on aikaisemmin totuttu näkemään Apple-laitteilla, mutta Windows on herännyt omalla tavallaan tähän kirjautumistavan ilmiöön.

Kasvojentunnistus on nopea ja turvallinen tapa kirjautua sivuille, koska se tarjoaa yksilöllisen ja uniikin väylän kirjautua sisään esimerkiksi henkilökohtaisiin palveluihin. Se tekee hakkereiden työstä vaikeampaa, koska niillä on hankalampaa päästä käsiksi kirjautumistietoihin, vaikka tämä uusi ominaisuus ei ole itsessään täysin aukoton.

Parannusehdotuksia Windows 10 -päivitykselle

Maailmasta ei ehkä koskaan löydy täydellistä ohjelmistoa ja Windows 10 –ohjelmistossa on havaittavissa parantamisen varaa. Päivitys sisältää tiettyjä ominaisuuksia, jotka helpottavat ja nopeuttavat tietokoneen päivittäistä käyttöä, mutta se ei tuo mukanaan montaa maailmaa mullistavaa asiaa. Ohjelmiston nopeus saa kuitenkin kiitosta.

Windowsin takana seisova Microsoft on kuitenkin ilmoittanut iloisista uutisista, sillä vuoden 2021 vuoden loppupuolella on luultavasti tulossa myös Windows 11 –ohjelma. Sen odotetaan olevan Windows 10 –versiota nopeampi ja toimivampi ja se luultavasti mukanaan täysin uusia ja ainutlaatuisia ominaisuuksia. Nähtäväksi jää, miten se voisi mullistaa PC-tietokoneen käyttöä.  

Windows 10 –ohjelmistosta voidaan kuitenkin yleisesti todeta, ettei sen päivitys vastaa täysin nopeuteen liittyviä odotuksia, mutta se on kuitenkin ominaisuuksiltaan varsin mielenkiintoinen ja monipuolinen. Ohjelmisto lähtee käyntiin huomattavasti nopeammin ja Windows Hello tuo mukanaan tärkeän ja turvallisen tavan kirjautua eri sivustoille. Tästä lähes kaikki PC-käyttäjät lienevät iloisia, sillä turvallisuus on tunnetusti tietokoneen käytössä ensisijaisen tärkeää.

Epätäydellisyyksistä huolimatta, Windows 10 -päivityksen voidaan todeta olevan yllättävän toimiva. Mielenkiintoa loppuvuodelle tuo taatusti mainittu Windows 11, joka tuo varmasti lisää jännitystä tietokonemaailmaan ja erityisesti Windowsin nimeen vannoville digikäyttäjille.