Siirry suoraan sisältöön

Kryptolompakon valinta riippuu sijoittajan tarpeista ja tilanteesta

Kryptolompakon valinta riippuu sijoittajan tarpeista ja tilanteesta

Kryptovaluutat ovat virtuaalista rahaa, jotka toimivat digitaalisessa ympäristössä. Niistä on kiinnostuttu enemmän viime vuosien aikana ja media on kirjoittanut niihin liittyvistä ilmiöistä runsaasti. Sijoittajatkin ovat kiinnostuneet kryptovaluutoista, mutta sijoituksien oikeanlainen säilyttäminen on erittäin tärkeää.

Kryptovaluuttojen turvallinen ja oikeanlainen säilyttämien on tärkeää ja se tulee harkita tarpeen ja tilanteen mukaan. Lompakoita on nykyisin useita eri vaihtoehtoa, joista jokainen sopii tiettyihin tarkoituksiin. Sijoittajan tulisikin kartoittaa omat suunnitelmansa kryptovaluuttoihin liittyen ja valita lompakko tilanteensa mukaan.

Varastoi ethereum online

Kryptovaluuttoja ostetaan niissä tarkoitetuissa kaupankäyntialustoilla. Ne ovat yleensä yksinkertaisin tapa säilyttää virtuaalivaluuttoja, koska valuutat löytyvät sieltä oston jälkeen. Kauppapaikoilla säilyttämien on helppoa ja vaivatonta, koska virtuaalivaluutat voi ostaa ja myydä nopeasti, kun ne löytyvät valmiiksi sieltä. Jos kohteenasi olisi esimerkiksi etherum online, voit ostaa sitä kaupankäyntialustalta.

Helppoudesta ja vaivattomuudesta huolimatta kaupankäyntialustat eivät ole kaikkein turvallisin säilytystapa. Ne ovat nimittäin alttiita hakkeroinnin riskille ja olemme saaneetkin lukea valitettavia tapauksia, jossa varat ovat hävinneet huijareiden taskuihin.

Kauppapaikoilla kannattaakin säilyttää vain pieniä määriä virtuaalivaluuttoja, joilla käydään kauppaa päivittäin. Suuremmat summat kannattaa siirtää hardware-lompakkoon, joka toimii turvallisena säilytyspaikkana erityisesti pitkäaikaista sijoittamista varten.

Kylmälompakko turvallisin paikka

Kylmälompakkoa kannattaa harkita, jos kryptovaluuttoihin aikoo sijoittaa tosissaan. Kylmälompakon nimitys tulee siitä, että lompakko on offline-tilassa. Lompakko irrotetaan laitteesta, kun transaktiot on suoritettu. Kylmälompakkoa kutsutaan myös hardware-lompakoksi.

Kylmälompakko on kryptolompakoista turvallisin, koska se on käytännössä hakkeroijien ulottumattomissa. Kryptovaluutat ovat edelleen lohkoketjussa, eikä ne sijaitse lompakossasi. Lompakko on eräänlainen käyttöliittymä, jolla hallinnoidaan omaa krypto-omaisuuttaan. Omaisuutta suojataan kylmälompakon privaattiavaimella, joka pitää hyökkäykset loitolla.

Privaattiavaimet, eli tunnussanat ovatkin kylmälompakon suurin riski. Jos ne päätyvät vääriin käsiin, ovat kryptovaluuttasi vaarassa. Avaimia pitää siis säilyttää huolellisesti ja turvallisessa paikassa. Tunnussanat pitää olla vain omassa tiedossa, eikä niitä saa antaa muille. Ne ovat tavallaan avain varallisuuteesi. Jos varas saa käsiinsä lompakkosi ja sen avaimet, pääsee hän ryöstämään kryptosi.

Kylmälompakko toimii muutoin hyvänä vaihtoehtona kryptovaluuttojen säilömiselle. Se on erityisen suositeltavaa, jos kryptovaluuttoihin sijoittaa suuremman summan ja varoja säilytetään pitkään. Kylmälompakkojen toimintaan kannattaa tutustua rauhassa etukäteen ja opiskella niiden käyttöä. Niitä kannattaa kokeilla ensin pienillä summilla, jotta niiden toiminta tulee paremmin tutuksi. Osta lompakko aina valitsemasi valmistajan virallisilta sivuilta.

Pidä ethereum online mobiililompakossa

Mobiililompakko ladataan nimensä mukaisesti mobiililaitteeseen, joita ovat älypuhelin ja tablettitietokone. Mobiililompakot ovat mobiilisovelluksia ja ne löytyvät älylaitteiden sovelluskaupoista. Joitain kryptovaluuttoja voi säilyttää niille tarkoitetuissa, omissa sovelluksissa.

Mobiililompakon helppokäyttöisyys on sen kiistaton etu. Lompakko kulkee siellä missä sinäkin, koska lompakko on ladattu älypuhelimeen. Ne ovat loistava työkalu kryptovaluuttojen päivittäiseen käyttöön. Osto ja myynti tapahtuvat parilla ruudun pyyhkäisyllä. Mobiililompakko ei ole pidempiaikaista säilytystä varten, vaan siihen kannattaa harkita aiemmin mainitsemaamme kylmälompakkoa.

Pidempiaikaista säilytystä ei suositella, koska mobiililompakot ovat riskialttiita paikkoja. Sovellukset voidaan hakkeroida tai voit hävittää puhelimesi. Tilaisuus tekee varkaan ja jos puhelimesi joutuu vääriin käsiin, häviävät kryptosikin todennäköisesti sen mukana. Mobiililompakko toimii siis päivittäisessä kaupankäynnissä, mutta pääasiallisena säilytyspaikkana sitä ei kannata käyttää.

Valitse kryptolompakkosi tilanteen ja tarpeen mukaan

Kryptovaluuttoja voi nykyään säilyttää monessa paikassa ja jokaisella kryptolompakolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Kaupankäyntialustat ja mobiililompakot toimivat hyvin pieniin ja päivittäisiin kaupankäynteihin, mutta suuremmat summat on hyvä siirtää pikimmiten kylmälompakkoon.

Kryptovaluutan lompakko ja sen valinta riippuukin sijoittajan tarpeista ja tilanteista. Jotkut sijoittajat käyttävätkin useita eri lompakoita. Kryptolompakkojen ominaisuuksiin ja toimintoihin kannattaa rauhassa tutustua. Samaan aikaan pitää muistaa kryptovaluuttoihin liittyvät yleiset riskit. Virtuaalivaluuttojen arvo heittelee rajusti, joten sijoittaja ei saa koskaan sijoittaa enempää kuin on mitä varaa hävitä. Sijoittajan pitää aina tietää, mitä on tekemässä.