Siirry suoraan sisältöön

Kryptovaluuttojen maailma on täynnä mahdollisuuksia

Kryptovaluuttojen maailma on täynnä mahdollisuuksia

Nykyään voi tuntua jopa siltä, että krypto valuutoista puhutaan aivan kaikkialla. Et ole kovin väärässä, sillä ne ovat todellakin vallanneet paljon tilaa sekä uutisissa kuin kahvitauon keskusteluissa. Harva olisi uskonut tätä vuonna 2009, kun valuutat julkaistiin ensimmäistä kertaa.

Todellakin, kryptovaluutat ovat nousseet todella huikeaan suosioon, varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka monet epäilivät niitä aluksi. Nykypäivänä valuutat mahdollistavat niin monia upeita asioita, että on mahdotonta kieltää niiden vaikutuksen maailmaamme. Mikä hienointa, ajan edetessä, ne mahdollistavat toinen toistaan parempia toimintoja. Joten otetaan katsaus kaikkeen, mitä erilaiset kryptovaluutat mahdollistavat tällä hetkellä.

NFT nousi suureen suosioon vuoden 2021 aikana

NFT keräsi hyvin paljon huomiota vuoden 2021 aikana. Varsinkin vuoden loppua kohden se keräsi entistä enemmän tilaa uutisissa ja keskustelupalstoilla. Mutta mikä NFT oikeastaan on?

NFT tarkoittaa Non-Fungible Token merkkiä. Kyseessä on krypto maailman keräilyesine, joka voi olla lähes missä vain muodossa. Toisin sanoen, kyseessä voi olla digitaalinen taideteos, musiikkinäyte tai vaikka videon pätkä. Koska kyseessä on elektroninen merkki, sille ei ole oikeastaan minkäänlaisia rajoja.

NFT on mahdollistanut todella mahtavia asioita. Sen ansiosta jopa täysin tuntemattomat luovat ihmiset, ovat päässeet myymään taidetta sijoittajille. Nämä sijoittajat voivat sitten itse joko päättää säilyttää merkin itsellään, tai myydä sen eteenpäin. Toisin sanoen NFT kauppaa voidaan verrata perinteiseen taide kaupankäyntiin.

Lohkoketju mahdollistaa hienoja asioita

Palataksemme takaisin erilaisiin krypto valuuttoihin, niillä voi olla monia erilaisia käyttötarkoituksia nykyään. Tietenkin joitakin käytetään vain maksuna, mistä loistava esimerkki on Litecoin ja Bitcoin. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto nykypäivänä.

Kryptovaluutat toimivat lohko ketjun avulla. Lohkoketju mekaniikka luotiin alkujaa tekemään rahanpesu täysin mahdottomaksi. Nykyään se voi mahdollistaa monia muita asioita. Esimerkiksi joidenkin valuuttojen avulla sijoittajat pääsevät käyttämään niin sanottua DeFi-toimintoa. Kyseessä on rahoituksen hajautus, mikä on erityisen käytännöllinen joillekin yrityksille. Lisäksi jotkut kryptovaluutat mahdollistavat jopa sisäisen äänestämisen, mikä antaa enemmän valtaa sijoittajille. Kaikki tämä vain lohko ketjujen avulla!

Kryptovaluutta petokset ovat aina jäljitettävissä

Kuten juuri mainitsimme, lohkoketjut luotiin alkujaan välttämään rahan peseminen. Bitcoin ei itse asiassa ollut ensimmäinen kryptovaluutta, joka yritti päästä markkinoille. Sen edeltäjät eivät kuitenkaan onnistuneet ratkaisemaan juuri tätä rahanpesun ongelmaa.

Miten lohkoketju sitten auttaa tässä asiassa? Hyvin yksinkertaisesti sanottuna meidän tulee selvittää, mikä lohkoketju oikeastaan on. Lohkoketju muodostuu kirjaimellisesti erilaisista lohkoista. Jokainen lohko sisältää kryptovaluutta toimintoja. Toisin sanoen aivan jokainen siirto löytyy jonkin lohkon sisältä. Siten laittamalla kaikki lohkot yhdeksi ketjuksi voidaan selvittää koko kryptovaluutan historia. Jos jotain käyttäjää epäillään valuutan pesemisestä, ketjun avulla voidaan nähdä, onko tällä epäillyllä perää.

Jopa Euroopan pankki on kiinnostunut kryptojen kelkkaan hyppäämisestä

Monet pankit ovat kiistelleet krypto valuutoista niiden koko olemassaolon ajan. Vihdoinkin esimerkiksi Euroopan pankki on myöntänyt niiden luomat upeat mahdollisuudet. Siitä syystä hekin ovat kiinnostuneita lähtemään mukaan kryptojen maailmaan, luomalla aivan oman elektronisen valuuttansa. Sen julkaisussa tulee kuitenkin kestämään vielä jonkin aikaa, mutta tämä on varmasti odottamisen arvoinen valuutta!

Kryptovaluuttojen tulevaisuus

Ei ole ihme, että krypto valuutoista uutisoidaan jopa valtamedia uutisissa hyvin usein. Ne uudistuvat todella nopeasti, luoden toinen toistaan upeampia mahdollisuuksia sijoittajille. Jo nykypäivänä valuutat mahdollistavat todella mielenkiintoisia asioita, ja tämä tulee vain kasvamaan vuosien aikana.

Mitä enemmän valuutat mahdollistavat erilaisia asioita, sitä enemmän kuluttajat ja yhtiöt ovat kiinnostuneita niistä. Mitä enemmän ne keräävät kiinnostuneita, sitä enemmän uusia mahdollisuuksia luodaan. Kaikki tämä luo upean kierteen, joka vain kasvattaa kryptojen valtaa maailmassa. Kaiken kaikkiaan niiden tulevaisuus vaikuttaa hyvin lupaavalta.