Siirry suoraan sisältöön

Loton pelaaminen Windows-laitteella

Loton pelaaminen Windows-laitteella

Tammikuussa 1971 arvottiin ensimmäiset suomalaiset lottonumerot. Se ei kuitenkaan ollut aivan samanlainen kuin nykyinen Veikkaus Lotto. Arpajaisilla on pitkä ja maineikas historia. Kiinalaiset ovat raporttien mukaan pelanneet eräänlaista lottoa jo 200 vuotta ennen ajanlaskun alkua. 1500-luvulla Italiassa alettiin lyödä vetoa Genovan senaatin jäsenten valinnasta. Genovan herttua oli ehdottanut 5 kelvollisen ehdokkaan valitsemiseksi arpaa.

Italian kansalaiset keksivät muuttaa sen rahapeliksi. He muuttivat vaaliuurnasta arvotut nimet numeroiksi ja alkoivat ”lotota” numeroita. Pelin suosio alkoi kasvaa, ja se levisi vähitellen koko Eurooppaan. Siitä on kuljettu pitkä tie, kun nykyisin yhä useampi suomalainen osallistuu lottoarvontoihin netissä. Yleensä loton pelaaminen tapahtuu tietokoneella, mutta mobiilipelaaminen on ollut jo vuosia vahvassa kasvussa. Kaikessa uhkapelaamisessa älypuhelimella pelaaminen on jo ohittanut tietokoneella pelaamisen suosiossaan.

Iso osa suomalaisista pelaa lottoa

Lotto on erittäin tunnettu peli Suomessa. Lotto kuului lauantai-iltoihin jo 1970-luvulla, ja monet meistä ovat kokoontuneet vanhempiensa kanssa katsomaan tuloksia televisiosta lapsena. Harva meistä on kuitenkaan päässyt kokemaan sitä jännitystä, jonka jättipotin voittaminen voi tarjota. Vaikka suurten voittojen voittaminen arpajaisissa on harvinaista, se houkuttelee kuitenkin uusia sukupolvia pelaamaan ja ostamaan lottokuponkeja.

Mikä lottopelissä vetää puoleensa peräkkäisiä sukupolvia? Me kaikki tiedämme, että voittaminen on harvinaista. Toisin kuin kuitenkin monet muut pelit, lotto on miellyttävä ja yksinkertainen ymmärtää. Siksi ymmärsimme pelin, kun vanhempamme pelasivat ollessamme nuoria. Pelaajien tarvitsee vain valita seitsemän onnen numeroa ja toivoa, että ne valitaan arvonnassa kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Yksi loton tärkeimmistä ominaisuuksista on helppous. Se on tarpeeksi yksinkertainen, jotta kaikki ihmiset voivat pelata sitä perehtymättä sen kummemmin sääntöihin. On myös varsin tavallista valita numeroita omien onnenlukujen tai merkittävien syntymäpäivien perusteella. Mikäli pelaajat sitten voittavat, voitto vaikuttaa merkittävämmältä kuin jos he olisivat valinneet numerot sattumanvaraisesti.

Windows on usein käyttöjärjestelmä pelatessa

Moni suomalainen lottoaa nykyisin Veikkauksen kotisivuilla omalla Windows-tietokoneellaan. Netissä pelaamisessa ihmisiin vetoaa ennen kaikkea helppous – voit pelata kätevästi vaikka kotisohvalta käsin, lähtemättä käymään lähi kioskilla. Netissä pelattaessa on käytettävissä myös kaikki ominaisuudet, kuten syndikaatti- ja kestopelaaminen.

Windows on harvemmin käytössä tämän päivän älypuhelimissa, ja Veikkaus on satsannut omassa mobiilikäyttöliittymänsä kehittämisessä Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin. Vain aika tulee näyttämään, tuleeko Windowsista yhtä suosittu käyttöjärjestelmä puhelimissa kuin Android ja iOS. Aika tulee näyttämään myös pelataanko jatkossa uhkapelejä sovelluksen kautta vai selainpohjaisesti älypuhelimilla. Tietokoneella lototessa useimpien käyttöjärjestelmänä toimii Windows. Vain Apple haastaa tosissaan Windowsin ylivoimaa tietokoneiden käyttöjärjestelmä.

Tulosten tarkistaminen

Kun lottoarvonta lähestyy, suuri joukko suomalaisia kerääntyy Kymmenen uutisten jälkeen television ääreen katsomaan MTV3:n suoraa lähetystä siinä toivossa, että omat numerot osuisivat kohdilleen. Jännittävin hetki lauantain lottopelissä on se, kun kone alkaa pyöriä ja lottonumerot tulevat yksi kerrallaan näkyviin. Monen on vaikea pysyä paikoillaan, jos muutaman ensimmäisen pallon numerot vastaavat omaa riviä. Mikäli ei ennätä seuraamaan numeroiden arvontaa suorana, voi numerot tarkistaa myös jälkikäteen.

Tulosten tarkistamiseen on olemassa erilaisia menetelmiä. Verkkopelaajien ei tarvitse tarkistaa rivejään, ja mahdolliset voitot siirretään välittömästi pelitilille tai pankkitilille. Numerot voidaan kuitenkin tarkistaa samalla tavalla kuin fyysinen kuponki. Itsetarkastus tapahtuu vertaamalla omia rivejäsi voittajariviin ja laskemalla oikeiden numeroiden määrän, mikä osoittaa mahdollisen voittoluokan ja voitetun summan. Jos tarkistettavia rivejä on paljon, voittonumerot olisi merkittävä jollakin tavalla, jotta ne voidaan tarkistaa nopeasti. Lisäksi voit tarkastaa numerot käymällä missä tahansa Veikkauksen myyntipisteessä.