Siirry suoraan sisältöön

Miksi sinunkin kannattaisi lataa Windows 10 –ohjelmisto laitteellesi?

Miksi sinunkin kannattaisi lataa Windows 10 –ohjelmisto laitteellesi?

Mikäli olet yksi niistä, joka on päättänyt olla päivittämättä PC-laitteesi Windows-ohjelmistoa, miten olet tullut siihen päätökseen? Pelottaako, että Windows 10 on hankalampi käyttää, kun on jo tottunut Windows 7 tai Windows 8 –ohjelmistojen käyttöön?

Joka tapauksessa siihen voi olla monia syitä, mutta toisaalta Windows 10 –ohjelmisto on luotu vastaamaan nykyaikaisen teknologian tarpeita. Tämän artikkelin kautta pääset tutustumaan paremmin uusimman Windows 10 –ohjelmiston ominaisuuksiin.

Windows 10 –ohjelmisto toimii parhaiten nykyaikaisilla laitteilla

Jos haluat saada parhaan käyttökokemuksen uudella tietokoneellasi, on Windows 10 –ohjelmisto suunniteltu juuri uusimpia laitteita varten. Itse asiassa ohjelmisto ei välttämättä edes toimi kunnolla vanhemmilla vempaimilla, sillä niitä ei ole luotu pyörittämään nykyaikaisia ohjelmistoja. Ennen kuin Windows 10 –ohjelmiston siis päivittää, on varmistuttava, että oma PC-laite on tarpeeksi nykyaikainen modernia ohjelmistoa varten.

Hyvällä laitteella Windows 10 –ohjelmisto toimii mutkattomasti, eikä käyttäjän tarvitse kärsiä ohjelmiston hitaudesta ja muista teknisistä ongelmista. Yleisesti Windows 10 voi kuitenkin ladata helposti ilmaiseksi Windows 7 ja 8 –laitteille. Mikäli Windowsia ei laitteella aiemmin ole ollut, joutuu siitä kuitenkin maksamaan, mutta toisaalta on hyvä, että Windows 10 –ohjelmistosta on kehitetty versio, jonka voi ladata oikeastaan mille tahansa laitteelle.

Valitse haluamasi teema ja muokkaa kuvia

Jos sinulle on tärkeää, että laitteesi näyttää visuaalisesti hyvältä, tarjoaa uusin Windows 10 ohjelmisto mahdollisuuden myös tämä ominaisuuden säätämiseen. Voit valita väriteeman erikseen vaalean ja tumman teeman väliltä laitteesi asetuksista. Osa nimittäin pitää tummasta teemasta enemmän, sillä se korostaa sovelluksia ja painikkeita näytöllä paremmin, mikä voi helpottaa navigointia PC-laitteella.

Windows 10 –ohjelmiston uusin päivitys mahdollistaa myös kuvien muokkaamisen nopeasti merkinnöillä ja niiden jakamisen sosiaalisessa. Tämä on ominaisuus, josta MacOS-laitteet ovat olleet tunnettuja, mutta nyt Microsoft on myös yrittänyt panostaa ohjelmistonsa visuaalisiin piirteisiin ja graafiseen suunnitteluun.

Järjestele välisivut paremmin ja siirry välilehtien välillä nopeammin

Kun surffaa verkossa, opiskelee tai tekee töitä tietokoneellaan, voi huomata, että näytöllä on yleensä auki useita eri välilehtiä. Ellei näitä välisivuja ja niiden välisivuja järjestele tarpeeksi hyvin, on helppo hukata löytämänsä sivuston tai tiedon nopeasti. Windows 10 –ohjelmisto on varustettu työkalulla, jonka avulla välisivujen järjestely on huomattavasti helpompaa kuin aiemmin ja välilehtien välillä siirtyminen on myös helpompaa. Ei siis haittaa, vaikka olisitkin hieman sotkuinen tietokoneen käyttäjä; Windows 10 pitää huolta välisivujesi järjestyksestä.

Kirjaudu sivustoille kasvojentunnistuksen avulla

Myös Microsoft on havahtunut siihen, miten kasvojentunnistusta voi hyödyntää tietoturvan parantamisessa. Windows 10 –ohjelmiston uusimmalla versiolla voi eri sivustoille kirjautua salasanojen sijaan Windows Hello -työkalun avulla, joka tunnistaa kasvosi laitteesi kameralla. Tämä pienentää huomattavasti kyberuhkien vaaraa, sillä joskus kyberrikolliset pystyvät pääsemään käsiksi tallennettuihin salasanoihisi, millä voi olla tuhoisia seurauksia. On siis parempi, ettei salasanoja käytä ensinnäkään.

Käytä Windows 10 –ohjelmistoa myös Android-puhelimella

Windows 10 –ohjelmiston uusimman version pystyy lataamaan halutessaan myös Android-puhelimelle, mikä laajentaa ohjelmiston käyttömahdollisuuksia. Voit synkronoida Office-kalenterisi ja –kansiosi puhelimellesi, mikä auttaa sinua olemaan järjestelmällisempi.

Nyt on korkein aika ladata Windows 10

Vaikka aluksi Windows 10 –ohjelmisto vaikutti haastavalta käyttää verrattuna Windowsin edellisiin versioihin, on ohjelmiston uusin versio varsin moderni ja tyylikäs. Se on suunniteltu toimimaan kaikkein uusimmalla teknologialla, se auttaa käyttäjäänsä järjestelemään välilehtiä sekä kirjautumaan eri sivustoille turvallisemmin kuin koskaan aiemmin. On siis korkein aika unohtaa ennakkoluulot Windows 10 -ohjelmistopäivityksiin liittyen.