Siirry suoraan sisältöön

Onko uusi Windows 10 päivitys supernopea?

Asenna Windows 7:n pelit Windows 11:lle

Windows 10 on yksi maailman käytetyimmistä tietokoneohjelmistoista MacOS-ohjelmiston rinnalla. Windows kuitenkin yleisesti jakaa mielipiteitä, sillä ihmiset odottavat tietokoneohjelmistoilta eri asioita.

Jos on luovempi ihminen, on todennäköisesti tyytyväisempi MacOS-ohjelmistoon, mutta Windows taas sopii hyvin sellaiselle, joka hakee hyvin toimivaa perusohjelmistoa laitteelleen. Tärkein ominaisuus tietokoneohjelmistossa on se, että ohjelmisto toimii tarpeeksi nopeasti. Tässä artikelissa yritetäänkin selvittää, onko Windows 10 tarpeeksi nopea ja toimiva muiden ohjelmistojen rinnalla.

Windows 10 uusi päivitys on parempi kuin aikaisemmat

Windows 10 –ohjelmisto on jakanut vuosien varrella mielipiteitä, mutta uudet päivitykset ovat tehneet ohjelmistosta vuosi vuodelta paremman ja nopeamman. Ohjelmiston viimeisessä päivityksessä mukaan ovat tulleet uudet nykyaikaiset erikoisominaisuudet, kuten mahdollisuus ohjelmiston käyttöön kosketusnäytöllä, Windows Hello, lisää sovelluksia ja uusi päivitys soveltuu aikaisempaa paremmin myös pelaamisesta kiinnostuneille.

Nimenomaan parempi yhteensopivuus erilaisten PC-pelien kanssa on pitkään erottanut Windows-ohjelmiston MacOS-ohjelmistosta, mutta viime aikoina Apple-laitteillekin on alettu tarjota lisää erilaisia pelimahdollisuuksia.

Yleensä Windows-päivityksiä on kritisoitu siitä, että ne on jätetty liian keskeneräisiksi, mutta uusi päivitys on monella tapaa toimivampi kuin vanhemmat päivitykset. Toki kaikkia ohjelmiston ominaisuuksia ei ole mietitty tai suunniteltu aivan loppuun asti, mutta parannuksia aikaisempaan verrattuna on joka tapauksessa tehty.

Nopea ohjelmiston avaus työskentelyn aloittamisesta helpompaa

Uudessa Windows 10 -päivityksessä ohjelmisto avautuu nopeammin kuin aikaisemmin, mikä on helpotus monelle joka ei ole ollut tyytyväinen Windows-ohjelmiston nopeuteen. Usein juuri ohjelmiston avaamisen nopeuteen on panostettava paljon, sillä kun ohjelmisto on käynnissä, toimii kaikki mutkattomasti.

Vanhemmissa Windows-päivityksissä tietokoneen avaamisessa saattoi mennä jopa 5–10 minuuttia, mikä voi olla arvokasta aikaa kiireellisessä tilanteessa. Nykyajan maailmassa jokainen minuutti on tärkeä, joten digilaitteiden nopeudella on luonnollisesti väliä. Vaikka Windows 10 –ohjelmiston uusi päivitys ei olekaan ihan supernopea, on ohjelmisto huomattavasti nopeampi kuin aikaisemmin.

Windows Hello mahdollistaa supernopean kirjautumisen eri sivustoille

Windows Hello on ominaisuus, joka mahdollistaa eri sivustoille kirjautumisen pelkän kasvojentunnistuksen avulla. Aikaisemmin kasvojentunnistus on ollut perinteisesti Apple-laitteiden ominaisuus, mutta Windows Hello –toiminto tunnistaa kasvot tietokoneesi kameran avulla.

Ensinnäkin tämä tekee kirjautumisesta nopeampaa ja myös turvallisempaa, sillä salasanan lisäksi käytössä on myös kasvojentunnistus. Windows Hello –ominaisuuden kaltaisten digitaalisten kirjautumispalveluiden ansiosta hakkerien on hankalampi päästä käsiksi kirjautumistietoihin, vaikka ominaisuus ei olekaan vielä aivan täydellinen.

Päivitys ei kuitenkaan ole täydellinen ja parannuksiakin voisi tehdä

Yksikään tietokone ohjelmisto ei ole täydellinen ja Windows 10 –ohjelmiston uudessa päivityksessä on myös parantamisen varaa. Päivityksessä on tiettyjä ominaisuuksia, mitkä tekevät tietokoneen käytöstä helpompaa ja nopeampaa, mutta toisaalta mukana ei ole kovin montaa maailmaa mullistavaa ominaisuutta. Ohjelmiston nopeus on joka tapauksessa hyvällä tasolla.  

Uusi Windows 11 on myös tulossa

Vaikka Windows 10 -päivitykset eivät ole olleet mitenkään hurjan erikoisia, niin Microsoftilla oli kesällä hyviä uutisia; uusi Windows 11 on myös tulossa vuoden 2021 loppupuolella. Windows 11 tulee todennäköisesti olemaan Windows 10 –ohjelmistoa nopeampi ja toimivampi ja mukana tulee olemaan myös täysin uusia ominaisuuksia.

Yhteenveto

Yleisesti voisi siis sanoa, että Windows 10 –ohjelmiston uusi päivitys ei ole ihan supernopea, mutta ominaisuuksiltaan kiinnostava ja monipuolinen. Ohjelmiston avautuminen on nopeutunut paljon ja Windows Hello –ominaisuuden ansiosta eri verkkosivustoille on helpompi ja nopeampi kirjautua.

Vaikka Windows-päivitykset eivät koskaan ole täydellisiä, on uusi päivitys yllättävän toimiva. Windows 11 näkyy myös horisontissa, mikä tulee olemaan jännittävää Windows-ohjelmistoa käyttäville.