Siirry suoraan sisältöön

Onko Windows paras käyttöjärjestelmä pelaamiseen?

Onko Windows paras käyttöjärjestelmä pelaamiseen?

Erilaisten pelien pelaaminen on ollut monien ihmisten harrastuksena jo todella pitkään. Kehittyneen teknologian ansiosta pelit ja niihin tarvittavat järjestelmät ja laitteet ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Monia laitteita on saatavilla nimenomaan pelaamista varten. Windows on yksi tunnetuimmista käyttöjärjestelmistä pelaamiseen, mutta onko silti paras kaikista?

Peliala on yksi innovaatisimmista ja suosituimmista aloista, jonka menestys ei tunnu hiipuvan. Innokkaita pelaajia riittää, eikä toisaalta ihme. Pelialalla vain mielikuvitus on rajana kun uusia pelejä tehdään ja vanhoista suosikeistakin saadaan jatkuvasti uudempia paranneltuja versioita tai jatko-osia. Eri pelilajeja myös riittää todella paljon, jolloin jokainen vähänkin peleistä kiinnostunut voi helposti löytää omat suosikkinsa.

Kehittynyt teknologia on ollut pelialalle mitä mahtavin asia, sillä se on mahdollistanut alan huiman kehittymisen. Kun vielä joskus pelaamiseen vaadittiin konsoli tai tietokone, niin tänä päivänä pelaaminen onnistuu monilla eri laitteilla internet-yhteyden avulla vaikkei itse konsoli olisikaan samassa paikassa pelaajan kanssa.

Myös verkosta löytyy mieletön määrä erilaisia pelejä, jolloin laitteeksi riittää vaikkapa jokin mobiililaite. Rahapelit ovat yksi hyvä esimerkki nettipeleistä, joita voi pelata laitteella kuin laitteella. Moni casino on optimoinut omat sivustonsa niin tietokoneelle kuin mobiililaitteillekin.

Jos aikaisemmin käyttöjärjestelmänä oli lähinnä Windows, niin nykyisin niitä löytyy jo useampia, kuten Linux ja MacOS. Jokaisella on oma käyttäjäkuntansa ja ne sopivat omalla tavallaan pelaamiseen myös oikein hyvin. Mutta onko Windows silti näistä se kaikista paras?

Käyttöjärjestelmien edelläkävijä

Microsoftin Windows on ollut yksi suosituimpia käyttöjärjestelmiä jo 90-luvulta lähtien, ja sillä on edelleen huikea määrä käyttäjiä. Tuolloin joukosta ensimmäisenä erottui 3.0 -versio, jonka jälkeen saatiin Windows 95. Tämäkin erottautui käyttöjärjestelmistä todella paljon. Isoimmat muutokset tarjosi kuitenkin vuonna 2001 tullut Windows XP.

Windowsin Vista saattoi olla kaikista käyttöjärjestelmistä heikoin, mutta menestys jatkui kuitenkin 7-järjestelmän myötä. Windows 8 -käyttöjärjestelmä oli ehkä yksi niistä, joka oli selkeästi digiajan ihmisille suunnattu. Kosketusnäyttöön ja älylaitteisiin tottuneille se oli mukavan helppo järjestelmä. Tätä on seurannut Windows 10 -järjestelmä sekä viimeisin 11 -versio.

Kun miettii Windowsin matkaa 90-luvulta tähän päivään, on se ehdottomasti ollut yksi käyttöjärjestelmien edelläkävijöistä. On helppo ymmärtää sen suosio.

Millainen Windows -käyttöjärjestelmä on pelaajalle?

Teknologiasta huolimatta tietokonepelaamisen tunnelmaa on toisinaan vaikea päihittää. Tämän päivän pelit ovat täynnä erilaisia ominaisuuksia, jonka takia ne voivat vaatia järjestelmältä myös paljon, mikä vaikuttaa tietysti pelikokemukseen.

Windows on luvannut loistavan pelikokemuksen pelaajille, jopa paremman verrattuna Linuxiin ja Appleen. Tästä yhtenä esimerkkinä on oma pelitila, jonka avulla graafisista ominaisuuksista saa parhaan mahdollisen irti. Tämä ominaisuus oli jo 10-versiossa ja tietysti mukana uusimmassa 11-versiossa. Värien parantamiseen on käytetty Xboxista tuttua Auto HDR:aa, joka elävöittää kaikki värit paremmin. Latausaikoja on tarkoitus lyhentää Direct Storage-rajapinnan avulla, jolloin kaikki pakatut tiedostot kulkevat sujuvasti GPU:n kanssa lyhentäen latausaikaa.

Windowsin ja Xboxin ystäville on 11-version osalta hyviä uutisia, sillä aiemmin ladattavissa olleet Xbox sovellus ja Game Pass ovat sisäänrakennettuna uuteen käyttöjärjestelmään. Pelaamisesta tulee siis entistä helpompaa, sillä suoratoiston voi hoitaa suoraan tietokoneella, jolloin TV-näyttöä ei välttämättä enää tarvita ollenkaan.

Unsplash

Windows jatkaa suosiotaan pelaajien käyttöjärjestelmänä

Nykyteknologia mahdollistaa pelaamisessa todella paljon. Tietokoneella, mobiililaitteilla ja konsoleilla pelaaminen on edelleen suosittua ja ne ovat kaikki tärkeä osa monien elämää. Jotta pelikokemuksesta voisi saada parhaat elämykset, se vaatii hyvän järjestelmän, joka toimii moitteettomasti.

Windowsin suosio ei tunnu hiipuvan, sillä myös monet pelaajat suosivat sitä pelikoneilla. Pelaaminen on sujuvaa ja tarvittaessa järjestelmälle löytyy tukea. Kaikesta huomaa, että yksityiskohtia on hiottu entisestään, ja erityisesti Xboxin ja tietokonepelaamisen yhdistäminen on ollut loistava juttu. Windows on selkeästi yksi parhaimpia käyttöjärjestelmiä pelaamiseen.