Siirry suoraan sisältöön

Opas Windows 10 ISO –ohjelmiston lataukseen ja käyttöön.

Opas Windows 10 ISO –ohjelmiston lataukseen ja käyttöön.

Uusimman Windows 10 –ohjelmiston lataaminen laitteellesi ei ole aivan yhtä yksinkertaista kuin ohjelmiston edellisten versioiden tapauksessa. Uusimman Windows-ohjelmiston latausta varten on erikseen luotava ISO-tiedosto, jonka kautta ohjelmisto ladataan laitteellesi. Koska ISO Windows on ohjelmistoista kaikkein uusin, liittyy sen käyttöön myös omia erikoispiirteitään, joihin on syytä tutustua ennen ohjelmiston lataamista. Tämä artikkeli tarjoaa kaiken tarpeellisimman tiedon ISO Windows -ohjelmistosta.

Miten ladata ISO Windows 10 –ohjelmisto laitteellesi?

Ensinnäkin on ymmärrettävä, miten Windows-ohjelmisto ladataan tietokoneelle ISO-tiedostolla. Kun olet varmistanut, että sinulla on oikeus ladata Windows 10 –ohjelmisto laitteellesi, ja että se varmasti toimii juuri sinun laitteellasi, avaa Windows 10 –ohjelmiston lataussivu. Tältä sivulta voi ladata ohjelmiston työkalun suoraan laitteellesi. Kun työkalu on ladattu laitteellesi, valitse työkalusta, millaisen asennustietovälineen haluat luoda toiseen laitteeseen, joiden joukossa ovat muun muassa USB-muistitikku, DVD-levy sekä ISO tiedosto.

Tämän jälkeen sinun on valittava työkalusta haluamasi arkkitehtuuri, kieli sekä Windows-versio, mikä tässä tapauksessa olisi Windows 10 –ohjelmisto. Seuraavaksi siirryt sivulle, jossa sinun on valittava ISO-tiedosto ja klikattava “Seuraava”-painiketta, jonka jälkeen laitteellesi luodaan automaattisesti ISO-tiedosto. Voit ladata tämän tiedoston varmuuden vuoksi esimerkiksi DVD-levylle, mikäli latausprosessissa sattuu vahinkoja.

Lopulta voit ladata Windows 10 –ohjelmiston suoraan laitteellesi luomastasi ISO-tiedostosta. Sinun on vain tutustuttava tiedoston kansioon ja klikattava Setup.exe-tiedostoa, joka avaa Windows 10 –asennusohjelman.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lataa Windows 10 -ohjelmiston ISO-tiedostolla?

Kun lataa Windows 10 –ohjelmiston laitteelleen ISO-tiedostolla, on otettava huomioon muutamia seikkoja. Tämän ensimmäisen pointin pitäisi olla itsestään selvä, mutta ISO-tiedoston luomiseen kuuluu käyttää vain Microsoftin työkalua, sillä muuten lataus on laiton.

Windows 10 ISO-tiedoston voi ladata myös Linuxille tai MacOS-laitteelle PC-laitteiden lisäksi, mikäli latauksen osaa tehdä oikein. Tiedoston voi näin ollen kopioida esimerkiksi USB-tikulle, jonka voi siirtää Windows-laitteelle, jotta asennus voidaan viedä loppuun. On siis otettava huomioon, että Windowsin lataustyökalu toimii kunnolla vain laitteilla, joilla on Windows 7, 8 tai 10 –ohjelmisto.

ISO-tiedostolla voi Windows 10 saada laitteelleen täysin ilmaiseksi, vain Windows-ohjelmiston Pro- tai Home-versiosta joutuu maksamaan lisää. Windowsin ohjelmisto on luonnollisesti maksullinen niille, kenen laitteella Windowsin ohjelmistoa ei vielä ole ollut, mutta muille Windowsin päivittäminen on ilmaista.

Mitä erityispiirteitä uudella Windows-ohjelmiston päivityksellä on?

Windows 10 –ohjelmisto julkaistiin alun perin vuonna 2015, jonka jälkeen ohjelmistoon on tehty parannuksia. Windows 10 ISO –lataus varmistaa sen, että ohjelmisto ladataan laitteellesi mahdollisimman turvallisesti. Windows 10 on moderni ja toimiva käyttöjärjestelmä, joka vastaa nykyajan teknologian tarpeita. Ei ole helppoa luoda käyttöjärjestelmää, joka toimii useilla eri laitteilla, mutta Microsoft on päässyt melko lähelle sitä Windows 10 –ohjelmiston uusimman version suhteen.

Koska Windows 10 –ohjelmistosta on useita eri versioita, jotka sopivat eri tarpeisiin, voi jokainen valita itselleen sopivan version. Aktiivinen tietokoneen käyttäjä saattaa valita Windows 10 pro –version, sillä se mahdollistaa ohjelmiston kaikkien erikoisominaisuuksien hyödyntämisen. Windows 10 Home-versio taas soveltuu parhaiten sellaiselle ihmiselle, joka käyttää Windows-laitetta enimmäkseen kotonaan.

Yhteenveto

Windows 10 –ohjelmisto on kehittynyt paljon viime vuosina ja nyt ohjelmiston voi halutessaan ladata ISO-tiedoston avulla oikeastaan mille tahansa laitteelle. Jos Windowsia ei laitteella ole aiemmin ollut, joutuu ohjelmistosta kuitenkin maksamaan hieman. Moderni Windows 10 –ohjelmisto tarjoaa käyttäjälleen kuitenkin juuri sitä, mitä hyvältä tietokoneohjelmistolta voi odottaa ja jokainen voi valita itselleen sopivan version ohjelmistosta.