Siirry suoraan sisältöön

Parhaat Windows pelit

Windows käyttöjärjestelmä on maailman suosituin pelikoneiden käyttöjärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että Windows koneen omistajalla on maailman parhaat mahdollisuudet nauttia pelaamisesta monipuolisesti kuin missään muussa tietokone ja konsolipelikategoriassa. Tarkastelemme muutamia pelimuotoja sekä kategorioita ja mietimme mitkä pelit tarjoavat parhaat ominaisuudet sekä pelaamalla viihtymiseen että ammattimaiseen pelaamiseen ja siitä nauttimiseen. 

Ilmaiset klassiset pelit 

Aloitamme pelikeskustelun ilmaisista klassisista peleistä. Windows käyttöjärjestelmälle on saatavissa paljon ilmaisia pelejä, joita voi ladata Microsoft Storesta tai muista internetin verkkopalveluista. Microsoft Storesta löytyy useita oman talon tuottamia pelejä. Tuoteperheen parhaita klassisia pelejä ovat Microsoft Mahjong, Sudoku, Jigsaw, Minesweeper ja Treasure Hunt. Mämä ovat kaikki Microsoft talon tuottamia pelejä, jotka perustuvat klassisiin lautapeleihin tai pikselöityyn peligrafiikkaan. Jokainen omassa muodossaan elää omaa vankkaa kannatusta ja fanien suosiota. Pelien kirjossa Microsoftin jaloihin klassikkopeleihin kuuluu myös maailman suosituin Windows tietokoneella pelattu peli Pasianssi.

Maksulliset klassiset pelit

Microsoft Store sisältää myös paljon muita pelejä, jotka herättävät peleistä kiinnostuneen ja pelejä etsivän mielenkiinnon. Klassisista peleistä maksullisia pelejä ei löydy yhtä paljon kuin ilmaisia pelejä, joissa maksullisia ominaisuuksia, mutta pelejä on edelleen runsaasti ja moneen makuun. Näitä pelejä ovat muun muassa Minecraft pelisarja eri lisäosineen, Rento Monopoly, Worms Rumble, Doom ja Toca Life -pelisarja. Klassiset pelit ovat monessa mielessä myös mielenkiintoinen aluevaltaus, koska ne ovat edullisempia kuin monet muut maksulliset pelit. Pelit ovat monia pelejä saavutettavampia ja löytyvät helpommin useammasta kodista ja pelitietokoneesta kuin vertaisiaan kalliimmat pelijulkaisut. Näitä pelejä kannattaa kokeilla. 

Mielenkiintoiset simulaatiopelit

Windowsille on julkaistu myös paljon simulaatiopelejä, joita pelataan monessa kodissa sekä huviksi, että ammattimaisesti. Näistä peleistä ehkä kaikista ammattimaisemmin pelataan Microsoft Flight Simulatoria. Tämä peli on jo vuosia saavuttanut suurta suosiota ammattimaisen harrastajakunnan parissa. Pelillä on omat ryhmäpelikunnat, joissa ammattimainen pelaaminen on viety äärimmilleen. Muita ammattimaiseen harrastamiseen tarkoitettuja simulaatiopelejä ovat muun muassa Farming Simulator, Lawn Moving Simulator, Surgeon Simulator, Train Sim World ja Bus Driver Simulator. Edellä mainitut pelit toimivat kaikille niille, jotka pitävät peleistä, joissa simuloidaan elävän elämän oikeita tilanteita. 

Kuntoa kohottavat urheilupelit

Urheilupelit ovat suosituimpia seurapelejä konsolipelimarkkinoilla. Windows käyttöjärjestelmässä urheilupelit eivät paljoa jää konsolipelien suosiolle. Pelien muoto yksin pelaamisesta siirtyy kuitenkin verkkopelimaailmaan erilaisiin turnauksiin ja otteluihin. Suosittuja Windowsille tehtyjä urheilupelejä ovat EA Sportsin FIFA ja NHL. Toisaalta erittäin suosittu Football Manager tarjoaa erittäin hyvää viihdettä  urheilumanageroinnin taitojen ja strategian hiomiseen. Yksi mielenkiintoinen simulaatiopeli, joka perustuu kalanpyynnin maailmankiertueen tuomiseen Windows jalustalle on Fishing Simulator. Peli on hauskuudessaan pelattava ja mielenkiintoinen kokemus kaikille kalastuksesta kiinnostuneille. 

Kiinnostavat autopelit

Parhaat autopelikategoria on eriytetty urheilupeleistä ja simulaatiopeleistä, vaikka autopelit kuuluvat molempiin kategorioihin. Kaikki autopeleistä kiinnostuneet löytävät Microsoftin järjestelmän mielenkiintoisena erityisesti tietokoneiden tehokkuuden takia ja graafisen aitouden takia. Monet autopelit ovat kasvattaneet myös suosiotaan siksi, että ajamisesta on tehty todella todenmukaista ja ajanhenkeen soveltuvin autoliigakategorioineen. Monet pelitalot tarjoavat myös turnauksia omille peleilleen, joten monet ammattimaisesti autopelejä pelaavat pääsevät nauttimaan peleistä, joissa on mahdollista päästä myös tienaamaan. Muutamia näitä pelejä ovat Forza autopelisarja ja uusimpana Assetto Corsa, joka tunnetaan maailmalla aitoudestaan, mutta myös rahaturnauksista. 

Kannustavat strategiapelit

Tietokonepelejä pelaava ei voisi sanoa ettei olisi koskaan pelannut yhtään strategiapeliä. Strategiapelit ovatkin suosituimpia pelejä sitten Windows käyttöjärjestelmän keksinnön. Tunnetuimpia strategiapelejä ovat muun muassa Age of Empires, Age of Dynasties, Warhammer ja Halo -pelisarja. Jokainen mielenkiintoinen kokonaisuus strategiaa, seikkailua, juonimista ja joukkojen siirtelyä. Jokainen peli toimii erittäin hyvin myös moninpelinä, jossa mukaan pääsee kätevästi verkkopelaamalla ja nauttimalla yhdessä strategian tuomasta viihteestä. Pelit voi ladata Microsoft Storesta ja niiden osa peleistä kuuluu Game Pass omistajien pelikirjoon. 

Illanviettoon viihdyttävä Pokeri

Windows toimii erittäin myös hyvin pokerin pelaamiseen. Viikonloppujen suosiota peli-iltojen kuninkaana ei välttämättä kukaan voi kiistää, mutta tietokonepelien viehätystä ei pidä aliarvioida. Pokerin maailmanlaajuinen suosio on tarjonnut paljon mielenkiintoa, jännitystä ja uusia pelimuotoja, kuten Texas Holdemin. Tämä monipuolinen ja haastava peli tarjoaa paljon kiehtovia haasteita sekä niille, jotka janoavat pelaamisen ammattilaisiksi, että niille, jotka ovat juuri löytäneet nettipokerin. Lisäpontta peliin tarjoaa Texas Holdem säännöt, joiden avulla pääset nopeammin nauttimaan uusien pelimuotojen viehätyksestä. Texas Holdemissa jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia, jotka vain pelaajat itse saavat katsoa. Seuraavaksi jakaja jakaa kortteja, jotka kaikki saavat nähdä. Lopulta pelaajat asettavat panoksensa ja pelin voittajat julistetaan. Limit Texas Holdemissa on nimensä mukaisesti ennalta määrätty panoskoko kun No Limitissä rajoja ei erikseen tunneta ja jokainen pelaaja voi asettaa itselleen soveltuvan summan. Mielenkiintoisen Texas Holdemista tekee sen vaihtoehto ladata erillinen pelijalusta tietokoneelle, jolla pääset kokeilemaan peliä myös ilmaiseksi. 

Suositut räiskintäpelit

Ammunta ja sotapelit ovat keränneet suosiota peliammattilaisten piirissä. Useimmat turnaukset pelataan joko strategiapelien tai sotapelien kategoriassa. Sotapelejä pelataan myös huvikseen ja nauttiakseen sotapelien tuomasta viihteestä ja nälästä tyydyttää vallanhimoa. Tällaisia harrastelijoille tarkoitettuja pelejä ovat muun muassa Flying Baron 1916, Doom, Wolfenstein, Quake ja Zombie Army. Ammattimaiseen pelaamiseen toimii erittäin hyvin Call of Duty ja Halo pelisarjat, kuten myös Counter Strike. Edellä olevat pelit tarjoavat vuosi vuodelta uutta viihdettä uusin osin ja viihtymisen muodoin. Counter Strike on sota ja ammuntapeleistä kuitenkin kautta-aikojen suosituin, vaikka sen sisältämä into onkin himan laantunut.