Siirry suoraan sisältöön

Windows 10 päivitys takaa ajantasaisen tietokoneen käytön

Windows 10 päivitys takaa ajantasaisen tietokoneen käytön

Microsoft Windows huolehtii käyttöjärjestelmiensä päivittämisen säännöllisesti. Kun Windows 10 päivitys suoritetaan asianmukaisesti, takaa se tietokoneeseen ja käyttöjärjestelmään ajanmukaisen toiminnan. Päivittämisellä varmistetaan myös se, että kaikki uusimmat tarpeelliset elementit on asennettu tietokoneen käyttöön.

Päivityksillä pidetään käytännössä huolta siitä, että tietokone pysyy toimintakuntoisena ja se on suojattu kaikenlaisilta ongelmilta. Päivitykset suoritetaan aina turvallisuus ja suojaus edellä ja ne ovat toiminnan ensisijaisia huomiokohtia. Windows 10 on käytetyimpiä käyttöjärjestelmiä maailmassa ja sen voi saada myös ilmaiseksi ja palveluntarjoajat kertovat myös käyttöjärjestelmän tärkeimmät ominaisuudet ja seikat.

Käyttäjän ei tarvitse huolehtia Windows 10 -päivityksestä, koska tietokone ilmoittaa automaattisesti ja välittömästi, kun se tulee ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi. Jos ajankohta ei ole käyttäjän näkökulmasta kaikista paras, pystyy päivittämisen ajoittamaan silloin kun se sopii käyttäjälle parhaiten. Sitä ei kannata suorittaa esimerkiksi kesken työpäivän tai muun tärkeän ajankohdan lomassa, vaan se kannattaa tehdä esimerkiksi yöaikaan.

Kaikille käyttäjille saatavat uudet päivitykset

Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus saada tietoa uusien päivityksien saatavuudesta ja ajankohdista. Käyttäjä pystyy siis selvittämään, milloin uusia päivityksiä on mahdollista asettaa ja oman tietokoneen asetukset toimivat hyvänä lähteenä asian tarkistamiseen. Toiminnassa on myös Windows 10 Update Assistant, joka ilmoittaa itsestään, kun päivitys on tarpeellista.

Päivitys tarkistetaan ensimmäiseksi aloituspainikkeen valinnalla, joka vie käyttäjän tietokoneen asetuksiin. Sieltä käyttäjä näkee palkin, nimeltään Päivittäminen ja suojaus, joka johtaa taasen Windows-päivitykseen. Tämä on helppo tapa tarkistaa päivityksen milloin tahansa ja sen voi halutessaan tehdä päivittäin.

Windows-tietokoneeseen tulee suorittaa kaikki viralliset päivitykset. Tällä nyrkkisäännöllä taataan tietokoneen pysyminen käyttökelpoisena ja toimintakuntoisena parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki Windowsin tarjoamat päivitykset on suunniteltu tarpeellisiksi ja niillä on omat tarkoituksensa tietokoneen optimointiin. Käyttäjän ei tarvitse ajatella täten niin sanottuja turhia päivityksiä, koska niitä Windows ei tarjoa.

Päivittäminen on hyvä teko tietokoneelle

Tietokoneen ajankohtainen päivittäminen kannattaa aina, koska tietokone suoriutuu niiden avulla toiminnoistaan parhaiten ja se pysyy yksinkertaisesti toimintakuntoisena. Vanhempi Windows-käyttöjärjestelmä ei suoriudu vaatimuksista ja komennoista toivotulla tavalla ja päivitys auttaa lähes aina tilannetta, jossa laitteen toiminta on tahmeaa.

Ajantasaiset päivitykset vaikuttavat suuresti myös tietokoneen turvallisuuteen, koska päivitetty tietokone pystyy huolehtimaan suojauksestaan paremmin. Päivitys nostaa täten tietokoneen turvallisuuden tasoa.

Windows 10 on monella tapaa laadukas käyttöjärjestelmä ja se soveltuu lähes kaikille Windowsin käyttäjille, sijaitsipa tietokone kotona tai työpaikalla. Sillä on kaksi eri versiota, joiden nimet ovat Windows 10 Home ja Windows 10 Pro. Home-versio sopii tavallisille kuluttajille kotikäyttöön ja sillä hoituvat helposti esimerkiksi perusselailu, sosiaalinen media ja sähköposti.

Windows Pro on puolestaan suunniteltu hieman monipuolisempaan käyttöön ja se on suositumpaa esimerkiksi työyhteisöissä, jossa monet organisaatiot ja yksiköt käyttävät sen eri toimintoja. Windows Pro -versio sisältää myös Bitlocker-ohjelman, joka salaa turvallisesti kaikki tietokoneen tärkeät tiedostot. Se toimii käytännössä niin, että niihin pääsee sisään ainoastaan salasanalla, mistä on huojentavaa apua ikävissä tilanteissa, joissa tietokoneesi katoaa tai varastetaan.

Windows 10 pitkän tuotekehityksen tulos

Microsoft on Bill Gatesin perustama yritys, joka toimii Windows 10 -järjestelmän takana. Se on yhtiön pitkän tuotekehityksen tulos ja ennen kyseistä käyttöjärjestelmää, yhtiöllä oli tapana lanseerata seuraava Windows-käyttöjärjestelmä aina numeerisesti seuraavalla versiolla. Nykyinen kymppiversio on siinä mielessä viimeinen, jota yhtiö aikoo kehittää entisestään.

Microsoftin menestystarina on ainutlaatuinen ja se on tehnyt Bill Gatesista yhden maailman varakkaimmista henkilöistä. Gates on toiminut myös kiitettävän aktiivisesti hyväntekeväisyyden parissa ja hän toimii edelleen Microsoftin hallituksen jäsenenä.